Diari Més

La Guàrdia Civil demana informació a 31 ajuntaments sobre el seu suport a l'1-O

A instàncies de la Fiscalia de Lleida, els agents demanen una còpia del decret de suport al referèndum i del correu electrònic on va posar a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar

Primer pla del document que la Guàrdia Civil ha entregat a l'Ajuntament d'Oliana reclamant documentació del referèndum.

La Guàrdia Civil demana informació a 31 ajuntaments sobre el seu suport a l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha ordenat a la Guàrdia Civil lliurar requeriments a 31 ajuntaments de la demarcació en què es demanava informació sobre l'organització del referèndum. Concretament, segons han confirmat a l'ACN, es reclamaria una còpia del decret de suport al referèndum i del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar l'1-O. La notificació s'hauria fet arribar als alcaldes que van anar a declarar la setmana passada per ordre de la Fiscalia de Lleida. Concretament, un patrulla d'agents de paisà de la policia judicial ja haurien fet arribar les notificacions als ajuntaments d'Oliana (Alt Urgell), Tàrrega (Urgell), Alpicat (Segrià), Almacelles (Segrià) i Bellpuig (Urgell) i es preveu que al llarg del dia vagin incrementant.

Segons ha pogut confirmar l'ACN, a Oliana els agents han fet aquesta petició d'informació a la secretaria del consistori que ha efectuat un registre d'aquesta entrada i la policia ha marxat sense emportar-se cap document.

L'alcalde del municipi, Miquel Sala (PDeCAT), no es trobava a l'Ajuntament quan s'hi han personat els agents perquè es dirigia a la Seu d'Urgell per donar suport a l'alcalde de Bellver de Cerdanya que estava citat a declarar per l'1-O.

A Almacelles, els agents de la benemèrita han demanat al secretari municipal una còpia del decret de suport al referèndum i una altra del correu electrònic on el consistori posava a disposició dels ciutadans els espais habituals per votar, de cara a l'1-O.

tracking