Diari Més

11 de setembre

La CUP demana a tots els alcaldes que «mirin quanta gent hi ha al carrer» i que es posin «al seu costat»

Boya destaca que «milers de persones» s'han mobilitzat per la Diada per «agafar el relleu de les institucions i convertir-se en el procés constituent»

Imatge de participants a la manifestació, ja amb la samarreta fluorescent.

El groc florescent tenyeix la manifestacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent, Mireia Boya, ha demanat a «tots els alcaldes i alcaldesses que encara no han decidit escoltar la gent que mirin quantes persones hi ha al carrer, i que es decideixin a posar-se al seu costat». En un contacte amb la premsa des de la Plaça Catalunya, poc abans de les 17 hores, durant la mobilització sobiranista per la Diada de l'Onze de Setembre, la diputada independentista ha destacat que «milers i milers de persones» han sortit al carrer per «agafar el relleu de les institucions, del Parlament i el Govern per convertir-se en el procés constituent que ha de portar [el país] a la nova República».

Boya ha insistit que durant l'11-S els dirigents «perden» protagonisme i l'agafa «altra vegada» la gent. «Som moltíssima gent que volem votar l'1-O i és inevitable que puguem exercir el nostre dret a l'autodeterminació», ha asseverat la diputada anticapitalista. Així mateix, Boya s'ha tornat a dirigir als alcaldes i alcaldesses que encara no han assegurat que cedeixin locals per al referèndum -entre elles, Ada Colau- per exigir que «deixin d'estar al costat» del govern espanyol, de la monarquia i del Tribunal Constitucional, i que «facin el favor» d'obrir els col·legis d'arreu de Catalunya.

Pressió a BComú

D'altra banda, la líder del grup municipal de la CUP a Barcelona, María José Lecha, s'ha dirigit al partit que governa la capital de Catalunya, Barcelona en Comú (BComú) per pressionar perquè finalment l'alcaldessa, Ada Colau, obri els locals per a l'1-O: «Fem una crida a BComú perquè realment ajudi a exercir, per primera vegada des del 1975, la democràcia en aquest país i al Principat». «Votarem i farem el possible des del carrer», ha conclòs Lecha.

tracking