Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Identifiquen el conductor de l'atemptat de les Rambles i Forn diu que «tot apunta» a Abouyaaqoub

El conseller d'Interior assegura que la principal hipòtesi és que hi viatjava sol

Imatge d'una ambulància a les immediacions de l'edifici Walden de Sant Just Desvern on es va localitzar el cotxe amb el qual el terrorista de la Rambla hauria fugit, el 17 d'agost de 2017.

Identifiquen el conductor de l'atemptat de les Rambles i Forn diu que «tot apunta» a AbouyaaqoubACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha indicat avui que «tot apunta a què el conductor de la furgoneta» de l’atropellament massiu de dijous passat a la Rambla de Barcelona «és Younes Abouyaaqoub», mentre els mossos han confirmat que s’ha identificat l’autor de l’atemptat.

Els Mossos d’Esquadra han informat que han «identificat el conductor de l’atemptat de Barcelona», encara que no han especificat la seva filiació i en aquest punt es remeten a una roda de premsa d’aquest migdia sobre els avenços en la investigació.

No obstant això, en declaracions a Catalunya Ràdio, Forn ha afegit que «tot apunta que l’atemptat de Barcelona i l’incident en la Diagonal -quan un Ford Focus es va saltar un control i va aparèixer poc després en Sant Just Desvern- estan relacionats».

El conseller d’Interior, que s’ha remès per ser més explícit a l’esmentada roda de premsa, que tindrà lloc a les 12:30 hores, ha afegit que «a l’imam de Ripoll no se li coneixia cap antecedent. La comunitat musulmana no pensava que fos una persona radical».

Així mateix, Joaquim Forn ha assenyalat que «en aquests moments, es descarta un atac imminent, i per això no hem elevat la seguretat al nivell 5».

«Hem tingut converses amb el ministre i som de la mateixa opinió que no s’ha d’augmentar -l’alerta terrorista- al nivell 5».

tracking