Diari Més

Procés sobiranista

Joaquim Nin declara davant de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndum

El secretari general de la Presidència i del director general d'Atenció Ciutadana han declarat en qualitat de testimonis

Façana del quarter de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona

Joaquim Nin declara davant de la Guàrdia Civil pels preparatius del referèndumLaura Fíguls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha citat a declarar aquest dimecres dos alts càrrecs del Govern de la Generalitat pels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. En concret, han estat citats en qualitat de testimonis a la comissaria de Travessera de Gràcia el secretari general de la Presidència, Joaquim Nin, i el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, segons han confirmat fonts governamentals. Fonts del cos policial confirmen que aquest dimecres s'està prenent algunes declaracions com a policia judicial en el marc de les diligències obertes a un jutjat de Barcelona, sense concretar de qui es tracta. Les declaracions es produeixen en el marc de la investigació oberta pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va obrir una causa per l'anomenat 'cas Vidal'.

En les últimes setmanes, la Guàrdia Civil ja ha interrogat treballadors de la Generalitat en relació a la pàgina web del Pacte Nacional del Referèndum i sobre la campanya institucional del registre de catalans a l'exterior. A més, segons fonts governamentals, agents de la Guàrdia Civil també van visitar una de les empreses que optava al procés d'homologació per a la compra d'urnes. A més, la Guàrdia Civil va requerir informació al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) sobre l'acte de Junts pel Sí (JxSí) en què es va presentar la llei del referèndum.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va obrir una investigació per l'anomenat 'cas Vidal' arran de les conferència de l'exsenador on va apuntar que el Govern disposava de dades fiscals dels catalans de manera il·legal, investiga també els preparatius del referèndum. De fet, la fiscalia va obrir fa uns mesos una investigació sobre aquests preparatius, però es va acabar inhibint en favor del jutjat número 13. La causa està declarada secreta.

tracking