Diari Més

Serveis públics

S'amplien els supòsits en què els treballadors públics rebran prestació d'incapacitat temporal

Rebran el total de la retribució per lactància o malalties greus sense hospitalització i per les incapacitats generades com a conseqüència d’exploracions diagnòstiques invasives

Imatge d'arxiu d'uns funcionaris treballant en un jutjat.

S'amplien els supòsits en què els treballadors públics rebran prestació d'incapacitat temporalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat ampliar els supòsits excepcionals en què els treballadors públics percebran des del primer dia el total de la retribució en cas d’incapacitat temporal. En concret, s’amplia fins a vuit els supòsits previstos fins ara i se n’afegeixen cinc de nous als tres casos ja recollits a la llei. Aquesta ampliació afecta tot el personal al servei de l’Administració de la Generalitat, del seu sector públic i de les universitats públiques catalanes. A partir d’ara s’inclouen els nous supòsits per tractament de reproducció assistida o durant el període de lactància, encara que no doni lloc a una situació de risc, així com en malalties que han estat causa de discapacitat amb grau igual o superior al 33%.

També s'inclourà com a situació d’incapacitat temporal la que sigui conseqüència d’exploracions diagnòstiques invasives, com endoscòpies, colonoscòpies, gastroscòpies, fibroscòpies, cateterismes i altres de similars. Igualment, en el cas d'interrupció voluntària de l’embaràs en el primer trimestre de gestació per inducció farmacològica. Es considerarà situació d’incapacitat temporal també per a altres malalties greus i altres de declaració obligatòria, que fins ara no estaven reconegudes, sempre que no requereixin una hospitalització.

L’ampliació dels supòsits és un dels acords assolits entre el Govern de la Generalitat i els sindicats majoritaris de la funció pública, UGT i CCOO, el passat juny en el marc de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública.

Fins ara, la normativa reconeixia la compensació econòmica en casos d’incapacitats temporals de les empleades públiques embarassades (encara que no doni lloc a una situació de risc durant l’embaràs), a les víctimes de violència de gènere, i la que comporti hospitalització o intervenció quirúrgica, amb independència que sobrevingui amb posterioritat a l’inici de la incapacitat i sempre que es correspongui amb el mateix procés patològic, així com la derivada de processos oncològics.

tracking