Diari Més

Vila creu que el Priorat optarà patrimoni de la Unesco el 2018

El conseller de Cultura creu que la qüestió «es podrà resoldre sense dificultat» al setembre, un cop es modifiquin aspectes «tècnics i formals»

Santi Vila, el segon per l'esquerra, avui en un acte.

Vila creu que el Priorat optarà patrimoni de la Unesco el 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura, Santi Vila, està convençut que el Priorat acabarà sent seleccionat com a candidat espanyol per ser declarat patrimoni mundial de la Unesco el 2018. Vila ha volgut enviar un «missatge tranquil·litzador a totes les persones i institucions al Priorat i arreu de Catalunya» després que el Consell de Patrimoni Històric no hagi seleccionat aquest divendres la candidatura del Priorat, que es podrà reformular i tornar a presentar al setembre. «Res ens fa pensar que ens hàgim de preocupar», ha assegurat el conseller, que creu que la qüestió es resoldrà «sense més dificultat», un cop ateses «una sèrie de reconsideracions» tècniques i formals requerides per la comissió tècnica.

«Les consideracions són estrictament de tipus formal i tècnic i eren per reforçar i millorar la candidatura», ha argumentat Vila, que diu que la resolució «no és en cap cas una negativa a acceptar la candidatura, sinó que se'ls ha demanat que l'enriqueixin». «L'Estat complirà amb la petició que també se li ha fet des de Catalunya», ha dit.

Aquest divendres, el Consell de Patrimoni Històric ha aprovat la presentació de «Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canària» com a candidata per Espanya a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco per a l'any vinent. A més del Priorat, el Sitio del Retiro y del Prado, a Madrid, també optava a ser seleccionat.

tracking