Diari Més

Cas 3%

L'Ajuntament de Girona no ha adjudicat cap obra a Oproler

La firma va presentar-se a un dels concursos públics que convoca l'ajuntament, però no va resultar guanyadora

Bassols, als jutjats del Vendrell.

Carles Monguilod, jutjats del Vendrell, Oproler, 3%, Josep Manel BassolsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Girona no ha adjudicat mai cap obra a Oproler, l'empresa que apareix implicada en el sumari del cas del 3%. Fonts properes a l'alcaldia han assegurat que mai s'ha encarregat cap treball a l'empresa de la qual Josep Manel Bassols era delegat a Catalunya. A més, puntualitzen que només s'ha presentat a un concurs públic però que no va resultar la guanyadora.

D'aquesta manera, el consistori surt al pas de les informacions que vinculen l'exalcalde de la ciutat i actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'empresari investigat. Segons publica El Mundo, Guàrdia Civil i fiscalia assenyalen contactes l'any 2012 per intentar que l'empresa de Bassols obtingués algun contracte amb l'ajuntament de la capital gironina. El grup parlamentari del PP i els regidors populars a Girona demanen explicacions a Puigdemont.

L'Ajuntament de Girona ha confirmat que no s'ha adjudicat cap obra a l'empresa Oproler mentre Carles Puigdemont era alcalde de la ciutat. Aquest divendres, algunes informacions apunten que l'empresari va convidar Puigdemont i la seva dona al camp del Barça esperant que això l'afavorís després per aconseguir adjudicacions d'obra pública a Girona.

Aquests possibles contactes s'haurien produït a principis del 2012. Fonts properes a l'alcaldia han manifestat que l'empresa Oproler va presentar-se posteriorment a un concurs públic, però que no el va guanyar.

tracking