Diari Més

Política

Alejandro Fernández veu el referèndum com un «viatge que no porta enlloc»

El portaveu popular al Parlament valora la reunió de les forces independentistes com una «oportunitat perduda de diàleg»

Fernández, al balcó del Mediterrani de Tarragona.

Alejandro Fernández veu el referèndum com un «viatge que no porta enlloc»Gerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que les forces independentistes del Parlament de Catalunya es reunissin en el marc del Pacte Nacional pel Referèndum aquest divendres passat, els partits contraris al procés català no han esperat per fer les seves valoracions. Alejandro Fernández, president provincial del Partit Popular a Tarragona i portaveu del grup al Parlament de Catalunya, ha fet pública l’opinió del seu partit des del balcó del Mediterrani a Tarragona.

Segons Fernández, els populars defensen que centrar-se en el referèndum és una mostra de «poca voluntat de diàleg» per part del govern català «quan resulta que el govern central està disposat a parlar de 45 dels 46 punts que va posar sobre la taula el Parlament». A més, des del Partit Popular de Catalunya, veuen l’interès únic pel referèndum com una «oportunitat perduda d’agafar la mà que estén el govern espanyol».

Un cop més, el PP ha defensat que «el referèndum no es farà perquè no té cabuda en el marc legal actual». Per Fernández, a més, això no deixa de ser «una mostra més del dia de la marmota que estem vivint», un fet que es va repetint des del 9N i que al presentar-se al Congrés «va quedar clar que no tenia majoria». El portaveu dels populars al Parlament de Catalunya ha sentenciat que «centrar-se en el referèndum és repetir un viatge que no porta enlloc».

Fernández no veu unió en les forces independentistes

Malgrat la reunió de gran part del govern català per lluitar per la celebració del referèndum el proper 2017, Alejandro Fernández defensa que «dins el món independentista no hi ha cap tipus d’unitat». Segons el portaveu dels populars catalans tot és «atrezzo i aparador» quan ja fa molt temps que «ERC li està fent el llit als seus socis de govern i el que passi amb la CUP és una autèntica bomba de rellotgeria».

El PP demana la compareixença del director de TV3

En el mateix acte, Alejandro Fernández ha fet pública la petició del grup català dels populars de demanar explicacions després que TV3 decidís no emetre el missatge de Nadal del Rei i fer-ho pel canal 324. Per Fernández, dels del PPC no veuen «motius objectius» per deixar d’emetre un discurs «que sempre ha tingut molt bona audiència» a la televisió pública de Catalunya.

A més, des del Partit Popular demanaran la compareixença de Jaume Peral, director de TV3, «perquè expliqui si és veritat que la decisió es deu a pressions polítiques per part de la CUP». Fernández ha declarat que seria «intolerable» que fos així i ha reconegut que en cas que les explicacions de Peral «no ens satisfacin, demanarem la seva dimissió».

tracking