Diari Més

Mobilitat

El Govern presenta un recurs administratiu contra Adif per defensar els drets dels usuaris

El conseller Rull denuncia que només s'ha complert el 4,2% del pla inversor de 306 milions d'euros a Rodalies per als dos darrers anys

El rellotge de l'estació de Tortosa mentre arriba un dels trens des de Barcelona amb retard.

Trens Dignes denuncia que les modificacions horàries de l'R16 disminueixen les devolucions dels bitlletsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que el Govern ha presentat aquest divendres un recurs administratiu contra Adif per defensar els drets dels usuaris de Rodalies i Regionals. «Obrim la via judicial perquè la via política entre dos governs ha quedat trencada», ha afirmat.

Rull ha recordat que el Govern va negociar amb l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries un pla inversor del 2014 i fins al juliol d'aquest any de 306 milions d'euros, dels quals només ha complert el 4,2% de la inversió. «Per tant, hi ha un incompliment flagrant per part del Ministeri de Foment i sobretot d'Adif, que és qui havia de fer aquestes inversions».

Pel que fa referència a les incidències, en un requeriment previ es xifraven les incidències produïdes a Rodalies entre el 2012 i el 2016 vinculades al mal estat de la infraestructura. En aquest període de quatre anys «s’han produït 1.597 incidències, amb 45.392 trens implicats i més de 5,6 milions de persones afectades». Pel que fa a la puntualitat, la de Rodalies se situa aquest 2016 en un 88,01%, quan l’objectiu contractual era del 97%. A Regionals, el percentatge de trens que arriben a l’hora és del 51,8%, quan hauria de ser d’un 90%.

Suport del món local

El Govern té el suport de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament de Barcelona, que van signar un manifest que s’ha fet arribar a tots els consistoris. Entre altres peticions, en el document s’insta l’Estat a executar les inversions pendents tant al Pla de Rodalies, com a l’acord d’actuacions prioritàries i als altres fòrums de coordinació i seguiment entre la Generalitat i l’Estat. El document també reclama, a més, que l’Estat cedeixi tota la infraestructura a la Generalitat per completar el traspàs de Rodalies, mitjançant la segregació de la xarxa ferroviària d’interès general de manera que des del Govern es pugui assumir la totalitat de les competències sobre el conjunt del sistema ferroviari de Catalunya.

tracking