Diari Més

Diada Nacional de Catalunya

El Govern adopta mesures extraordinàries per garantir la mobilitat per la Diada

Es regularà el trànsit a la C-16 a Berga i l'AP-7 a Salt i s'informarà de possibles retencions a l'A-7 a Tarragona

Els Mossos detenen quatre homes a l'AP-7 al Baix Ebre quan intentaven cometre robatoris amb el mètode 'peruà'

Els Mossos detenen quatre homes a l'AP-7 al Baix Ebre quan intentaven cometre robatoris amb el mètode 'peruà'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, des de diversos departaments, ha desplegat un dispositiu especial amb motiu de les mobilitzacions de la Diada de l'Onze de Setembre a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt. Així, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat reforçaran els efectius a totes les concentracions i actes cívics d'aquest cap de setmana i també per tal de facilitar la mobilitat, el Servei Català de Trànsit, Ferrocarrils i Rodalies han previst mesures especials per facilitar la mobilitat. Algunes de les mesures permetran reforçar el transport públic a Ferrocarrils i Rodalies i regular el trànsit a la C-16 a Berga i l'AP-7 a Salt i també informar de possibles retencions a l'A-7 a Tarragona.

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu especial de mobilitat arran de les concentracions previstes a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt, que a més coincidiran amb el darrere diumenge de retorn de l'estiu. En aquest sentit, es fixaran mesures de regulació del trànsit, puntuals i informatives. Concretament a la C-16 a Berga s'instal·laran cartells amb informació d'accés als pàrquings, així com mesures d'ordenació a diverses entrades i sortides de la via. D'altra banda, a l'A-7 a Tarragona s'instal·laran dos panells mòbils de missatge variable per informar de les possibles retencions i afectacions viàries i, finalment, a l'AP-7 a Salt, en funció de la mobilitat que es registri a la sortida 7 de l'autopista es portaran a terme regulacions del trànsit.

A aquestes concentracions per la Diada, diumenge s'afegeix la mobilitat de retorn d'usuaris que finalitzen les seves vacances d'estiu i que, com cada any durant aquest festiu, es desplacen des de la Costa Brava i la Costa Daurada cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, es preveu una elevada mobilitat de retorn del cap de setmana cap a la capital catalana, que pot provocar trams de retencions sobretot la tarda de diumenge. Les vies que poden ser més conflictives durant aquest cap de setmana de la Diada són durant aquest divendres a la tarda i dissabte al matí l'AP-7 nord entre Mollet del Vallès, la Roca del Vallès i Granollers; AP-7 sud entre el Papiol , Martorell, Altafulla i Tarragona, i també N-340 entre el Vendrell i Altafulla. De cara a l'operació retorn, diumenge a la tarda, les vies que poden presentar més problemes són l'AP-7 nord, entre Sant Celoni i la Roca del Vallès; AP-7 sud entre Gelida i Martorell; N-340 entre Altafulla i el Vendrell; C-32 sud entre Sant Pere de Ribes i Sitges, i també C-31 entre Calonge i Santa Cristina.

Per minimitzar aquestes afectacions viàries de la tornada, es disposaran diverses mesures de regulació del trànsit a la C-31 a Castell-Platja d'Aro, a la C-65 a Cassà de la Selva i també s'habilitaran carrils addicionals en sentit contrari a la C-32 sud entre Castelldefels i l'Hospitalet de Llobregat, a la C-32 nord entre Arenys de Mar i Montgat, i a l'AP-7 entre Sant Celoni i el peatge de la Roca del Vallès i entre Vilafranca del Penedès i el peatge de Martorell.En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit es demana sobretot als usuaris que tinguin previst desplaçar-se tant per als municipis on es faran actes de la Diada com de retorn a la capital catalana que programin i efectuïn el viatge amb antelació per evitar afectacions a les carreteres.

Reforç del transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat reforçarà diumenge el seu servei a les línies metropolitanes. Així, la línia Barcelona-Vallès oferirà un servei especial amb el màxim d'oferta possible a totes les línies. A la línia Llobregat-Anoia se circularà en horari de dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens, passant dels tres als sis cotxes. També Rodalies de Catalunya reforçarà els seus serveis de rodalia aquest diumenge amb la circulació de trens en doble composició per facilitar la mobilitat dels viatgers que es desplacin en tren durant la Diada. A més, el servei de rodalia de Barcelona es reforçarà entre les 14 i les 16h i entre les 18 i les 22h, ja que oferirà les freqüències d'un dia laborable. Durant la resta de la jornada, es mantindrà el servei habitual d'un dia festiu.

Per la seva banda, els serveis regionals que connecten amb Girona, Lleida i Tarragona seguiran l'horari de dia festiu i oferiran un major nombre de places disponibles amb la circulació de trens de doble composició.

tracking