Diari Més

Tecnologia

Samsung retira provisionalment el Galaxy Note 7 després de diversos casos de ignició

L'incident ha provocat una revisió mundial del terminal

Samsung retira provisionalment el Galaxy Note 7 després de diversos casos de ignició

Samsung retira provisionalment el Galaxy Note 7 després de diversos casos de ignicióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samsung Electronics ha suspès, aquest divendres, les vendes i ha anunciat una revisió a tot el món del Galaxy Note 7. Es tracta del seu recent llançament "phablet" d'alta gamma, que presenta bateries defectuoses que han arribat a causar ignicions en alguns terminals.

El director de la divisió de telefonia mòbil de l'empresa, Koh Dong-jin, ha reconegut que molts usuaris del nou "phablet" podrien estar «preocupats» per la possibilitat que la seva terminal es cremi durant el procés de càrrega, tal com ha ocorregut en diverses ocasions des de la seva sortida al mercat fa menys de dues setmanes.

«Si s'apropen al servei tècnic, tenim un programari per comprovar si hi ha problemes en el telèfon. Durant la revisió poden utilitzar un terminal de qualsevol dels altres models disponibles», ha afirmat Koh.

L'executiu va indicar que, depenent del país, el procés de revisió i bescanvi podria durar més o menys segons la disponibilitat de recanvis, encara que ha promès «la major rapidesa possible». Així mateix, ha assegurat que «Samsung demana sinceres disculpes a tots els clients per la ignició de bateries ocorreguda poc després del llançament d'aquest nou producte».

Des que el Galaxy Note 7 va arribar a les prestatgeries en mercats de tot el món el passat 19 d'agost, diversos usuaris han denunciat que durant la càrrega el telèfon havia cremat en flames i fins i tot alguns van pujar vídeos a la xarxa per demostrar-ho.

L'escàndol ha portat a Samsung a obrir una recerca, els resultats de la qual han estat presentats, aquest divendres, pel directiu. El gegant de l'electrònica sud-coreà ha conclòs que les ignicions dels Galaxy Note 7 van ser causades per bateries defectuoses instal·lades en alguns dels telèfons.

En concret, el problema de les bateries inflamables hauria sorgit en 24 de cada milió d'unitats del Galaxy Note 7, segons l'informe de Samsung. La dada es basa que, del milió i mitjà d'unitats venudes a tot el món, de moment han estat 35 les reclamacions presentades en relació a aquest problema.

D'aquesta manera, les vendes se suspendran fins que l'empresa finalitzi una anàlisi més detallada sobre els components exactes de les bateries defectuoses que causen les ignicions i, posteriorment comercialitzi els nous recanvis, un procés que podria durar dues setmanes o més, segons el seu representant.

És la primera vegada que el major fabricant de dispositius intel·ligents del món anuncia una revisió massiva d'un dels seus models. Aquest cas sense precedents des que Samsung va començar a comercialitzar aquests productes el 2010 podria assestar un dur cop a l'empresa sud-coreana, que recentment havia recuperat força al mercat després de perdre la partida de la gamma alta els passats anys en favor d'Apple.

tracking