Diari Més

Denúncia

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una cadena viral al Facebook

El missatge “repte acceptat” que acompanya una fotografia en blanc i negre té per objecte robar dades

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una cadena viral al Facebook

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una cadena viral al FacebookCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa social Facebook, en els últims dies, llueix plena de fotografies en blanc i negre amb un missatge que resa: "repte acceptat". Es tracta com han informat des del Departament dels Mossos d’Esquadra d’una cadena viral que només busca aconseguir les nostres dades per enviar-nos spam (correu brossa).

Com d’altres cadenes anteriors, la proposta es caracteritza per formar part d’una bona causa, en concret de ser una acció "contra el càncer", tot i que no precisa com pot contribuir-hi.

El procediment és el següent, una persona posa la seva foto en blanc i negre amb el missatge "repte acceptat", la gent que comenta o pregunta sobre el post, se'ls hi envia un missatge privat on expliquen les regles "del joc" i s'afirma que és una acció en contra de la malaltia.

Teòricament, la publicació no hauria de deixar al descobert les dades de caire personal. Tanmateix, és segur que la iniciativa no reporta cap benefici real als malalts.

Les cadenes que circulen per aquest tipus de xarxes socials com Facebook suposen un problema repetitiu en el temps amb temes recurrents com la que assegura que la pàgina web serà de pagament si deixem de fer una declaració específica en el nostre mur.

tracking