Diari Més

Política

Unió, abocada a un concurs de creditors després de no arribar a un acord amb els bancs

Espadaler envia una carta als militants anunciant la situació, que deixa la gestió econòmica de la formació en mans judicials

Imatge d'arxiu del secretari General d'Unió, Ramon Espadaler.

Unió, abocada a un concurs de creditors després de no arribar a un acord amb els bancsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unióestà abocada a un concurs de creditors al no haver aconseguit un acord amb les entitats bancàries, amb les quals acumula un deute de 19 milions d'euros.

En una carta a la militància, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha informat que li «dol»comunicar que no han aconseguit tancar«el conveni amb els creditors», la qual cosa obliga al partit a «continuar el procés concursal».

La pèrdua de representacióal Parlament i a les Corts, sumada a la fugida de regidors i militants des del trencamentamb CDC l'any 2015, va agreujar encara més la situació dels comptes d'Unió, el deute dels quals ascendia a 19 milions d'euros, la qual cosa va obligar a la direcció democristiana a anunciar al març que se sotmetien a un preconcursde creditors que, esgotat el termini legal, passarà a ser ara un concurs de creditors.

Espadaler explica a la carta que aquesta última setmana de juliol acabava el termini per tancar un acord amb els creditors, després d'haver impulsat altres mesures d'ajustos, com un ERE, la reducció de despeses o la posada en venda de la seva seu central, tot això amb la finalitat d'intentar garantir la viabilitat econòmica de la formació.

«Però finalment no hem pogut tancar el conveni amb els creditors, la qual cosa ens obliga a continuar el procés concursal», ha assenyalat.

Espadaler ha admès que «és temps d'assumir la realitat per difícil que sigui, de gestionar-la amb honestedat i intel·ligència política i, sobretot, de mirar cap a endavant».

Ha agraït la tasca realitzada per l'equip que ha portat les negociacions per intentar, sense èxit, evitar el concurs de creditors i, malgrat les dificultats econòmiques, ha manifestat la seva convicció que les idees que defensa Unió«continuen sent perfectament viables i més necessàries que mai».

«Que estiguem al final d'un camí o al principi d'un renovat projecte és una decisió que està a les nostres mans», ha conclòs el secretari general d'Unió.

Unió es va retirar de la batalla de les segones generals del 26 de juny, després de perdre representació al Parlament el 27S i al Congrés el 20D, però pretenia reformular-se internament per competir en les properes catalanes.

No obstant això, tot dependrà de si surt viva del concurs, per una possible quitació del deute, o acaba en canvi en liquidació aquesta formació que va presidir ininterrompudament Josep Antoni Duran Lleida des de 1987 i fins a principis d'aquest 2016.

El concurs de creditors és el procediment legal, sense antecedents en partits polítics, que s'origina quan una persona física o jurídica esdevé en una situació d'insolvència en la qual no pot fer front a la totalitat dels pagaments que deu.

En aquesta nova fase, l'històric partit estarà arbitratper l'autoritat judicial, que limitarà les seves despeses, sobretot, les extraordinàries, sense haver aconseguit un acord previ amb els bancs, que sostenen la major part del deute de la formació democristiana.

tracking