Diari Més

Ensenyament

Ruiz assegura que el curs vinent no s'aplicaran les revàlides de final d'ESO i batxillerat

La consellera ha avançat que la Generalitat recorrerà el decret anunciat, aquest divendres, pel Consell de Ministres

El govern espanyol dóna llum verda a les revàlides de l'ESO i el Batxillerat

El govern espanyol dóna llum verda a les revàlides de l'ESO i el BatxilleratCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat sobre el Reial Decret estatal aprovataquest divendres, que regula les “revàlides” de 4t d’ESO i batxillerat, que aquestes no s’aplicaran el curs vinent: “a Catalunya continuarem fent les proves de competències bàsiques i lluitarem perquè el 2017-18, en què sí tindria efectes acadèmics, aquest no els tingui”. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions itambé ha afirmat que la Generalitat lluitarà legalment per la derogació d’aquestes proves i de la LOMCE.

Així mateix, Ruiz ha destacat que “el que hem de dir a les famílies i als estudiants catalans és que, atès que aquestes proves no condicionen el títol, ells faran les programacions com havien previst, d'acord amb el decret de la Generalitat, i la Generalitat recorrerà el Reial Decret, i el títol de 4t d’ESO el continuarà donant l'institut”.

La conselleraha defensat el model educatiu i d’avaluació que s’aplica a Catalunya basat en les competències bàsiques. En aquest sentit, ha exposat que “Europa fa una aposta, com tots els països avançats, per avaluar les competències del nostres alumnes, que no és el que fa el ministeri, que fa un plantejament pedagògic molt antic”. “ I aquest és un dels temes que batallarem”, ha afegit la titular d’Ensenyament.

tracking