Diari Més

Opinió

Els nens catalans volen ser futbolistes, mentre que els espanyols prefereixen ser policies

Tant nens com nenes tenen clar que de grans mai serien polítics

Els nens catalans volen ser futbolistes, mentre que els espanyols prefereixen ser policies

Els nens catalans volen ser futbolistes, mentre que els espanyols prefereixen ser policiesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, la consultora en el sector de Recursos Humans a Espanya Adecco ha preguntat al públic infantil què volen ser de grans. Segons l’enquesta, un 21,8% de les nenes catalanes els agradaria ser mestra, mentre que els nens escullen, novament, ser futbolistes amb un percentatge del 14,9%. Una professió que fins fa poc els nens espanyols també compartien, però que enguany, per primer cop, es passen al bàndol dels policies. Tant nens com nenes, catalans com espanyols, tenen clar que en un futur no farien mai de polítics. Així ho han manifestat amb un 50,2% elles i un 44,3% ells.

Alhora, als més petits de la casa, se’ls ha preguntat sobre a qui escollirien com a president del Govern. I d’entre totes les opcions possibles, un esportista d’elit encapçala la llista amb un 26,2%. Concretament, han proposat en primer lloc al futbolista Leo Messi, seguit de l’entrenador Pep Guardiola. Altres dignes candidats a la presidència, des de la mirada dels infants, serien cantants i actors (17,7%) com Shakira o Pablo Alborán. Malgrat no voler ser polítics, nois i noies triarien com a futur president del Govern a un d’ells: Carles Puigdemont, amb un 16,2% dels vots. En clau espanyola, en canvi, el polític per presidir el Govern seria Mariano Rajoy; els líders musicals, Malú i David Bisbal i pel que fa a esportistes d’èxit, a banda de Leo Messi, afegirien també Cristiano Ronaldo.

La major part dels joves reconeixen la importància de la formació acadèmica, és per aquesta raó que més de 6 de cada 10 prefereix estudiar molt temps que no pas començar a treballar aviat. Així mateix, el 97,9% sap que el domini de les llengües és imprescindible i entre les seves apostes està el maneig de l’anglès (49,5%), dels castellà (18,4%), del francès (16,2%) i del català (9,4%).

Si analitzen amb deteniment, les professions ideals dels nens a Catalunya, trobem que la que menys acceptació té és la figura del youtuber amb un 1,9%. Per contra, les més populars, després de futbolista són les feines de policia (13,8%), enginyer (8,4%) i bomber (6,7%).

En el cas de les nenes, les ofertes laborals més demandades, després de mestra, són metge (14,7%), veterinària (11%) i policia (7,8%). Arquitectura i psicologia són els treballs menys atractius, amb un 2,1% i un 2,7%; respectivament.

Paradoxalment, tot i que la professió de polític no és la més desitjada pels nens i nenes catalans, sí escullen com a tercera opció a un personatge polític com a possible president del Govern. Entre aquest polítics seleccionats, a més a més de Carles Puigdemont, estan Barack Obama, Mariano Rajoy, Pablo Iglesias, Oriol Junqueras o Albert Rivera.

Igualment, proposen com a presidents algunes cares conegudes de la televisió com Silvia Abril, Risto Mejide, Belén Esteban o Ylenia. En el rànquing també es colen personatges de dibuixos animats de la talla de Goku, Bob Esponja, Homer Simpson, Doraemon, Elsa- protagonista de la pel·lícula Frozen- o la Princesa Sofía.

tracking