Diari Més

Societat

La reusenca María Ruiz s'endú el premi a la simpatia del concurs Modelos XL

Iraya Villaba, de Màlaga, va ser la guanyadora de la gran final celebrada a la sala Bikini de Barcelona

María Ruiz, premi Simpatía XL, contestant a una entrevista després del certamen.

La reusenca María Ruiz s'endú el premi a la simpatia del concurs Modelos XLCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La malaguenyaIrayaVillaba ha estat escollida com laModelo XL espanyola de l'any. Aquesta ha estat el resultat final de la Gran Gala del concurs que ara fa poc més d'un any es va posar en marxa per iniciativa de trestarragonins.

La sala Bikini de Barcelona va acollir dissabte la gala final. un acte en què també es va escollir a la SonrisaXl, que va correspondre ala finalista reusenca María Ruiz i també es va escolir el premi Estilo XL, que en aquest cas va recaureenNekane Cuéllar, de Bilbao.

«No sabia desfilar, no m'havia fet mai una sessió de fotos», explicavaIraya després de passar a la final per ser una de les més votades d'entre més de 1.000 participants als diferents càstingsfetsal concurs des del juliol de 2015.Una vegadaproclamada Model XL del 2016, explica que té ganes de seguir endavant com a model de talles grans, encara que fins fa uns mesos no entrava dins dels seus plans.

La guanyadora del 1r certamen estatal de models de talles grans té 17 anys i mesura 1,79 cm, té una cintura de 99 cm i una talla 112 de pit, mesures que ha reivindicat a la passarel·la desfilant amb fermesa i seguretat. «Crec que amb aquest premi ajudaré a un munt de noies que creuen que el seu pes no és l'ideal i que per això se senten malament», reivindica emocionada la malaguenya.

Per la seva banda, la guanyadors del Premi Sonrisa XL, la reusenca Mzría Ruiz

havia confessat ser «molt tímidaa sobre de l'escenari o per fer shottings , encara que en el seu dia a dia és «molt riallera».

El premi

Iraya Villabava rebre el premide Mireia Verdú i Marisa Jara l'estatueta que la distingeix com Model XL espanyola del 2016, una figura dissenyada i realitzada en exclusiva per Estudi 13. A mésIraya gaudirà d'un contracte a l'agència de models de talles grans'Francina Models', on es formarà per ser model de manera oficial.

El jurat

La celebració va comptar com a jurat amb les deominades5M . Es tracta de 5 dones que estan diàriament connectades amb la moda, el món amb moltes corbes i el lifestyle. La deliberació va anar a càrrec de Mireia Verdú, ex-Miss Espanya i primera dama al certamen de Miss Univers el 2005, Matilde Anglada, top model catalana de talles grans , Marisa Jara, prestigiosa model i actriu del món amb moltes corbes, Marina Rullo, una de les professionals més reconegudes del país en termes de salut estètica, i Mireia Canalda, model, actriu i presentadora de televisió.

Iraya Villaba, al centre, Model XL 2006, al centre amb membres el jurat

La reusenca María Ruiz s'endú el premi a la simpatia del concurs Modelos XLCedida

tracking