Diari Més

Presó provisional amb fiança de 600.000 euros per Andreu Martí, l'exalcalde de l'Ametlla de Mar

Tres dels onze detinguts en l'operació Termyca han quedat en llibertat, la resta passaran a disposició judicial aquest dijous

La Guàrdia Civil traslladant detingut l'enginyer de la Cala Gestió, Jaume Beltran

Efial va percebre 3,5 MEUR de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar cobrant el 5% de cada adjudicacióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge d'instrucció número 1 del Vendrell ha decretat presó provisional sota fiança de 600.000 euros perl'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí. El jutge del Vendrell ha acordatqueel seu ingrés a presó és eludible si Martí abonaaquesta quantitat econòmica.

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar ha estat el primer dels detingutsel passat dimarts en l'operació Termycaen ser cridat a declarar. Andreu Martís'ha acollit al seu dret de no declarar. La resta d'involucratsen aquesta trama de corrupció vinculada a la consultora Efialsegueixen dins dels jutjats del Vendrell.

Un altre excàrrec polític detingut, pendent de declarar, és l'exalcalde d'Anglès, a laSelva, Manel Bassols. El seu advocat s'ha mostrat convençut que el seu client té intenció de declarar i que sortirà en llibertat. «Està estupefacte, però convençut que els fets no són delictius», ha declarat el lletrat Carles Monguilod.

Les detencions

El passat dimarts la Guàrdia Civil va dur a terme fins a onze detencions per una trama de corrupció vinculada amb la consultora Efial. Els agents estan pendents d'una dotzena detenció que encara no s'hauria realitzat. D'aquests onze, tres ja han estat posats en llibertat. La resta han començat a passar a disposició judicial aquest dijous.

Dimarts també es van dur a terme gairebé una cinquantena de registres en ajuntaments, despatxos i habitatges dels presumptes implicats. A la demarcació de Tarragona es van registrar els consistoris de l'Ametlla de Mar, Tortosa, Ascó, i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. L'últim registre va tenir lloc dimecres a l'habitatge que Martí té a l'Ametlla de Mar.

tracking