Diari Més

Policial

Desarticulen una organització de falsos revisors de gas que estafava gent gran

Els investigadors han localitzat 50 víctimes  a tota Catalunya, totes d’edat avançada

Desarticulen una organització de falsos revisors de gas que estafava gent gran

Desarticulen una organització de falsos revisors de gas que estafava gent granDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents delsMossos d’Esquadra han desarticulatuna organització criminal de falsos revisors de gasformada per 16 persones. Actuava per tota Catalunya i tenia la seu a Barcelona. Se’ls acusa de pertinença a grup criminal, d’obstrucció a la justícia, falsificació de document públic, estafa i intrusisme professional.

Els agents van iniciar la investigació l’octubre de l’any passat i hafinalitzatel 23 de maig d’enguany amb un detingut i 12 investigats,tanmateix els investigadors no descarten noves detencions en els pròxims dies.

El grup formava part d’una empresa subcontractada dedicada al manteniment i la revisió de productes i serveis d’una de les companyies de subministrament oficial de gas que operen al nostre país. El grup usava aquesta empresa com una tapadora per tal d’estafar persones d’edat avançada oferint un servei que no necessitaven.

L’organització estava clarament estructurada i jerarquitzada i el modus operandi emprat era, en la majoria dels casos, molt semblant. Els caps de l’empresa s’ocupaven de seleccionar víctimes a través de portals informàtics. En aquests portals feien recerques de noms propis en desús o poc habituals, ja que acostumaven a pertànyer a gent d’edat avançada.

Amb les víctimes localitzades eren els operaris els que es desplaçaven fins els seus domicilis. Quan actuaven, mostraven una targeta acreditativa de la seva empresa amb el logotip del Departament d’Industria i Energia de la Generalitat de Catalunya, que els identificava com a instal·ladors del gas. Aquesta targeta era, però, falsa i portava a l’engany.

Els falsos operaris informaven les víctimes que calia fer reparacions a les seves calderes o radiadors i que, de no fer-ho, es posaven en perill, ja que la instal·lació no estava en bones condicions. Un cop fetes les reparacions els cobraven grans quantitats de diners en efectiu. S’ha donat el cas que, a banda d’estafar-les, també s’enduien joies i diners dels domicilis.

Finalment, els diners estafats es distribuïen en diferents comptes corrents, els quals estaven associats als caps de l’empresa.

Després de l’engany, les víctimes patien un fort ensurt emocional i estaven molt atemorides, fins al punt que es negaven a obrir la porta a ningú que truqués per por de tornar a ser enganyades.

Els mossos han pogut relacionar els sospitosos amb 50 víctimes, tanmateix la investigació continua oberta i no es descarten nous fets. El grup té diversos antecedents policials per delictes similars, algun d’ells d’altres cossos policials

Els detinguts, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.

tracking