Diari Més

Trànsit

El trist balanç del 2016: mig centenar de morts a les carreteres catalanes

Són 15 víctimes mortals més que en el mateix període de l'any passat

El trist balanç del 2015: mig centenar de morts a les carreteres catalanes

El trist balanç del 2015: mig centenar de morts a les carreteres catalanesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les carreteres catalanes s'han cobrat la vida de 50 persones del començament d'any ençà, 15 més que en el mateix període del 2015, després de l'accident registrat aquest matí a Pont de Molins (Alt Empordà) amb 7 morts, que és el tercer de més gravetat que hi ha hagut a Catalunya des del 2002.

Així ho ha explicat el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en una roda de premsa a Girona per fer balanç de l'accident de Ponts de Molins, que se suma al recent succés de Freginals , que es va cobrar la vida de 13 universitàries i que és el més destacat, i al qual segueix el de Fogars de la Selva (Selva) el 2002, en què van perdre la vida 8 persones.

El conseller ha assegurat que la tendència de gener i febrer d'aquest any era millor que la del mateix període del 2015, any en què van perdre la vida en accidents en total 176 persones.

No obstant això, la tendència ha variat després dels dos accidents mortals múltiples que han costat la vida a 20 persones en menys de setmanes.

El quilòmetre 763 de la carretera N-II ha estat l'escenari de diversos accidents mortals i greus, ha confirmat Jané, encara que ha especificat que no al punt exacte del d'avui, conegut popularment per la gent de la zona com «el revolt de la mort».

El conseller ha recordat que l'N-II és «una via molt conflictiva» i que «ja hi havia un projecte de desdoblament fa més de 20 anys».

«El 1995 ja s'havia anunciat el seu desdoblament, en una via que és internacional i de gran afluència de trànsit i... 20 anys després aquest desdoblament al tram nord no s'ha acabat d'afrontar», ha denunciat.

Des d'abrildel 2013 es va prohibir el pas de camions per aquesta via, i això ha tingut, segons Jané, uns efectes positius, «ha restat accidents de trànsit en aquesta zona de forma considerable».

El titular d'Interior, que ha enviat un missatge de «contundència» davant actituds d'imprudència a la carretera, ha recordat que se segueixen prenent mesures per disminuir els accidents de trànsit, i ha recordat que els 11 radars de tram que hi ha instal·lats en aquest moment passaran a 30 abans de final d'any.

Jané també ha anunciat la presència de més controls mòbils a les carreteres.

tracking