Diari Més

Policial

Dos agents entren a una funerària per desbloquejar amb el dit del difunt el telèfon mòbil

Volien desbloquejar el dispositiu i accedir a la informació per seguir amb l'investigació de la seva mort

Imatge de la funerària Sylvan Abbey Funeral Home, a Clearwater.

Dos agents entren a una funerària per desbloquejar amb el dit del difunt el telèfon mòbilGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de policia van entrar en una funerària de la ciutat deClearwater, a la costa oest de Florida, Estats Units, i van utilitzar els dits del difunt per desbloquejar el seu telèfon mòbil, com a part de la investigació del tiroteig en el qual va morir, van informar mitjos locals.

El succés va tenir llocel marçpassat, quan dos detectius de la Policia de la localitat de Largo van entrar a la funeràriaSylvanAbbeyFuneral Home, aClearwater, amb un telèfon mòbil que pertanyia al difunt, LinusPhillip, de 30 anys, i van intentar usar l'empremta dactilar d'aquest per desbloquejar el dispositiu i accedir a la informació.

No només no van aconseguir que el mòbil reconegués l'empremta dactilar del seu propietari, recull el diari Tampa BayTimes, sinó que la xicota del mort,VictoriaArmstrong, de 28 anys, va expressar la seva indignació pel que va considerar inadequat i una falta de respecte per part dels detectius.

El tinent de policiaRandallChaneyva dir que van resultar infructuosos els intents de desbloquejar el telèfon i accedir a les dades.

Sobre si aquest tipus d'acció no hauria de requerir una ordre judicial per realitzar-se,Chaneyva assenyalar que no ho creia així, ja que «no es dóna una expectativa de privadesa després de la mort». És, no obstant això, una opinió polèmica que comporta qüestions ètiques legals i de dignitat, però que diversos expertssecunden, va agregar el rotatiu.

Phillipva ser abatut per la Policiael marçpassat en una gasolinera de la localitat deWawa, quan intentava escapar dels agents en cotxe.

tracking