Diari Més

Laboral

Els controladors aeris del Prat acorden fer vagues de 24 hores a partir del 20 de juny

Asseguren que hi ha «falta de personal» i preveuen un estiu de «col·lapse» a l'aeroport barceloní

Un avió de LEVEL circulant per la pista d'enlairament de l'aeroport del Prat.

Els controladors aeris del Prat acorden fer vagues de 24 hores a partir del 20 de junyGemma Sánchez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els controladors aeris del Prat han acordat fer aturades de 24 hores a partir del proper 20 de juny. El 85% dels treballadors del centre de control de l'aeroport reunits aquest divendres en assemblea han decidit anar a la vaga. Segons expliquen fonts del sindicat majoritari, Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), «la falta de personal és el gran problema» i per això han decidit fer les aturades. En un comunicat, els controladors ja van vaticinar un estiu de «col·lapse» a l'aeroport barceloní a causa de «la manca» de supervisors a les torres de control, que «s'ha fet crònica», asseguraven. Tot i que Enaire ha fet convocatòries per contractar professionals, «no s'arribarà temps» perquè els nous controladors arribin a l'estiu, quan hi ha més vols.

«No és una previsió pessimista, és realista», anticipava en el comunicat el portaveu d'USCA, Pau Marí. Segons USCA, l'aeroport ja acumula un 9,4% més de passatgers que l'any passat per aquestes dates.

En declaracions a l'ACN, Raül Tobaruela, portaveu de l'assemblea de controladors aeris del Centre de Control de Trànsit Aeri de Gavà, ha explicat que la vaga és «l'última opció» i que el que realment volen els treballadors és «iniciar un diàleg seriós i vinculant» amb Enaire.

Tobaruela insisteix en què «falten molts treballadors» per assumir l'augment de trànsit aeri que hi ha hagut en els darrers vuit anys, i com a exemples explica que treballen 7 de cada 8 dies, que no compleixen el 25% de descans dins de cada jornada laboral estipulat per llei –un percentatge, subratlla, menor que el que es fa a Europa- o que no hi ha regularitat en l'organització dels tres torns diaris necessaris per cobrir una jornada de 24 hores de vols.

Sobre les raons que han conduït a aquesta situació, Tobaruela opina que hi ha hagut una «mala planificació» del creixement «exponencial» de vols que hi ha hagut en els darrers vuit anys. I sobre el fet que, com diu Enaire, s'està contractant personal per pal·liar el problema, el representant dels controladors aeris afirma que es fa «a ritme molt baix» i no en la quantitat que seria necessària per «normalitzar la situació».

Per tot plegat els controladors desitgen que «d'una vegada» l'empresa «s'adoni» que «té un problema» que genera situacions «molt perjudicials». I Tobaruela alerta, a més, que és una situació que «surt ara a Barcelona», però que «és qüestió de temps» que surti també a altres punts de l'Estat espanyol.

tracking