Diari Més

Judicial

L'autor de la puntada a una noia a Diagonal haurà d'indemnitzar-la amb 48.000 euros

L'agressor i l'amic que va gravar els fets han acceptat la sentència que els condemna a un any i mig i un any de presó, respectivament

Captura del vídeo que els condemnats van difondre per les xarxes socials.

L'autor de la puntada a una noia a Diagonal haurà d'indemnitzar-la amb 48.000 eurosYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'autor de la puntada de peu a una noia en un pas de vianants a l'avinguda Diagonal de Barcelona el febrer de 2015, i l'amic que va gravar l'agressió i va difondre-ho per les xarxes socials hauran de fer un curset de discriminació de gènere per evitar l'ingrés a presó un any i mig, per l'autor, i un any, pel company. Els dos acusats han pactat aquest dimecres un acord de conformitat amb totes les parts, que reconeix que els joves van fer una acció «humiliant i vexatòria» contra la víctima pel fet de ser dona i en un espai públic. L'acord també inclou una indemnització de 48.000 euros per reparar el dany físic i moral que l'incident va causar a la dona.

En l'escrit d'acusació, el fiscal demanava per a ells una pena de tres anys de presó per un delicte de lesions i un altre contra la integritat moral amb els agreujants de traïdoria i discriminació de gènere. Segons el fiscal, els joves van actuar per «humiliar i ridiculitzar una dona pel fet de ser-ho».

La sentència ha estat celebrada per l'Associació Dones Juristes, entitat que es va personar com a acusació popular, que considera que és un «èxit» i un «precedent jurídic notable» perquè recull els agreujants de traïdoria, i per raó de sexe. Per Dones Juristes, la sentència tindrà un efecte pedagògic perquè s'acorda també la retirada del vídeo viral que segueix causant un dany moral a la víctima i a totes les dones.

tracking