Diari Més

Successos

Mor assassinada pel seu fill una activista social molt coneguda a Berga

Manela Quesada tenia una llarga trajectòria dedicada a les persones amb problemes de salut mental

Els fets van tenir lloc al carrer Pietat de Berga.

Mor assassinada pel seu fill una activista social molt coneguda a BergaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una activista social molt coneguda a Berga va morir assassinada pel seu fill aquest dissabte a la nit en un domicili de la població. El crim van tenir lloc a les deu de la nit al pis on resideix el fill al carrer de la Pietat, que després dels fets es va presentar a les dependències de la Policia Local per confessar.

Agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al domicili, on van localitzar el cos sense vida de la dona, que presentava signes d'haver estat agredida amb una arma blanca. El presumpte assassí, de 37 anys, va ser detingut la mateixa nit pels Mossos d'Esquadra acusat d'homicidi dolós. La víctima és Manela Quesada, de 56 anys, que era directora del Grup Horitzó del Berguedà, una entitat dedicada a la inserció laboral de persones amb problemes físics i mental, així com presidenta d'Asfam Berga, l'associació de familiars i amics de la salut mental.

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, s'ha mostrat «consternat» pels fets, i a través d'una piulada ha lloat Quesada per ser «una dona vital, lluitadora i sempre positiva davant la vida».

En aquest mateix sentit s'ha expressat Jordi Travé, representant de l'Associació de Veïns de Tossalet de les Forques de Berga i responsable de l'establiment Cal Travé de la plaça Europa, on hi ha la seu del Grup Horitzó que dirigia la víctima. «Aquesta és una gran pèrdua», ha assegurat Travé que ha destaca el caràcter «entranyable i col·laborador» de la Manela Quesada. Així mateix ha afirmat que «era una bona persona» i que «sempre estava disposada a ajudar».

El representant dels veïns ha remarcat que Quesada va dedicatr la seva vida a les persones que, com el seu fill, «patien discapacitats físiques o mentals». Ha lamenta els fets i ha advertit que Berga trobarà a faltar la figura de Quesada perquè «no tenia un no per ningú i feia una feina molt necessària i sovint complicada».

Pel que respecte al seu fill, Travé assegura que havia coincidit amb els dos en diverses ocasions a la plaça Europa, on també hi ha la seu del Consell Comarcal i de Creu Roja, i explica que des del seu punt de vista «tenien una relació normal de mare i fill».

Diversos veïns i familiars s'han apropat al llarg del matí al carrer pietat de Berga, on es troba l'habitatge del fill de la víctima on van tenir lloc els fets i un edifici anex on hi viu la mare de Manela Quesada i la seva germana.

tracking