Diari Més

Sáenz de Santamaría considera que Roger Torrent va tenir una actitud masclista amb ella

La vicepresidenta espanyola diu que el registre al Palau de la Generalitat del despatx d'Antoni Molons és perquè «no es pot utilitzar diners de tots per a aspiracions il·legals d’uns pocs»

Imatge d'arxiu de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Sáenz de Santamaría: ERC, PDeCAT i la CUP són «els partits més anticatalans»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest dijous en una entrevista a Antena 3 que el registre de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat es correspon a l’àmbit de les «decisions dels jutges» fruit del fet que existeixen «imputacions per malversació» a la causa que investiga l’1-O, i ha afegit que «no es pot utilitzar els diners de tots per a les aspiracions polítiques il·legals d’uns pocs». La vicepresidenta ha explicat que precisament per aquest motiu el seu executiu ja ha enviat al Tribunal de Comptes factures «especialment del DIPLOCAT» i ha posat a disposició dels jutges i del Tribunal de Comptes «tot el que ens han demanat». Durant l'entrevista també ha insistit a reivindicar un candidat a la presidència de la Generalitat «dins de la llei i fora de la presó» i ha acusa Puigdemont de fer d’aquest debat «el seu mode de vida». També ha acusat el president del Parlament, Roger Torrent, d'haver tingut una actitud «masclista» amb ella perquè «al mateix discurs» va citar el president destituït amb el seu nom i cognom, Carles Puigdemont i Casamajó, «i a mi 'vicepresidenta Soraya'». «Tenim dret al cognom i que se'ns tracti amb la mateixa dignitat», ha dit.

La vicepresidenta s’ha vantat que l’aplicació del 155 no ha comportat mobilitzacions socials a Catalunya i, per contra, està permetent que el seu executiu «adopti decisions» a Catalunya com el pagament del tram de la paga extra dels funcionaris pendent del 2012. «Cobra tothom perquè nosaltres gestionem», ha afirmat abans d’assegurar que a més de convocar eleccions i destituir el govern elegit a les últimes eleccions, el 155 ha aportat «una certa tranquil·litat».

En aquest marc ha apuntat que «no sap» si es repetiran les eleccions a Catalunya, però ha afegit que no li sembla «lògic» que el Parlament de Catalunya «estigui sense fer res perquè son incapaços de posar se d’acord». «Han mentit, han venut coses impossibles, han jugat amb tanta gent que ara costa molt que es posin d’acord perquè no hi ha sortida» i «han de tornar a la llei».

Sáenz de Santamaría ha insistit que en els últims mesos «gent que pensava d’una altra manera ha sortit a expressar-ho» i s’ha vist també que «l’independentisme baixa a les enquestes». Amb tot, ha afirmat, «hi ha gent irreductiblement independentista perquè és com una creença gairebé religiosa, però els summes sacerdots els han mentit, els han dit coses que no podin ser, han alimentat unes expectatives que són irrealitzables i han generat un problema».

tracking