Diari Més

Investiguen Pujol Ferrusola per possible blanqueig amb dècims de loteria

La seva exdona va cobrar tres dècims premiats amb 180.000 euros i els va ingressar en una entitat bancària de Barcelona

Imatge d'arxiu de Jordi Pujol Ferrussola.

Investiguen Pujol Ferrusola per possible blanqueig amb dècims de loteriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional ha comunicat a l’Audiència Nacional que Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercé Gironés, presumptament haurien blanquejat diners a través de dècims de loteria.

El 2004, Gironés va cobrar tres dècims de loteria premiats amb 180.000 euros i els va ingressar en una entitat bancària de Barcelona, afirma el diari El Mundo. Dies després, Pujol Ferrusola va treure 200.000 euros en efectiu d’un banc d’Andorra.

La Udef ha informat el jutge de la Audiencia Nacional José de la Mata que els dècims es van cobrar 24 dies després d’haver estat premiats, una cosa poc habitual. Segons el diari, el jutge veu indicis que els 200.000 euros van poder utilitzar-se per comprar els bitllets i pagar la comissió del blanqueig de diners.

La Udef ha detectat aquests moviments en la seva investigació del finançament de les campanyes electorals de Convergéncia Democrática de Catalunya (CDC), que van ser avalades pel clan a través de la seva fortuna oculta a Andorra.

El Món també publica avui que la Policia Judicial implica l’expresident de la Generalitat Artur Mas en el finançament irregular de les cde CDC, i advoca per atribuir noves responsabilitats al polític català.

tracking