Diari Més

Els policies nacionals desplegats a Reus per l'1-O afirmen que van passar por

Els agents asseguren que es van haver d'atrinxerar en la entreplanta de l'hotel Gaudí, perquè temien que els manifestants entressin a l'interior

Imatge d'arxiu de l'hotel Gaudí de Reus amb agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, aquest octubre, davant una furgoneta de la Policia Nacional.

Els policies nacionals desplegats a Reus per l'1-O afirmen que van passar porACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents del Cos Nacional de Policia allotjats a Reus en l'operatiu policial desplegat de forma extraordinària a Catalunya pel referèndum de l'1-O han dencunciatdavant la titular del jutjat nombre 3 de Reus que van sentir por i que «van sentir-se vexats» segons recull avui el diari La Vanguardia i el programa 8 al dia que ha tingut accés a les seves declaracions.

Els policies nacionals van declar al jutjat «la inacció dels Mossos d'Esquadra a l'hora de protegir-los i la violència de les protestes dels veïns». Els policies allotjats en la localitat tarragonina a l'octubre van denunciar davant la jutge AlexandrinaAránzazuPeris Martinez que van ser víctimes d'un autèntic «setge violent» que fins i tot els va fer témer per la seva integritat. A la seva declaració davant la jutge, relaten que el que va passar a Reus no ho havien viscut en cap altre lloc. «Em vaig sentir ofès, deixat, humiliat, impotent,frustrat... i aquell dia vaig sentir molt temor per la meva integritat física», explica un dels agents.

També asseguren que els escopien en la façana, els cridaven assassins i els cantaven l'habitual «foraelsforcesd’ocupació» segons recull el diari La Vanguardia. Denuncien que la gent que passava pel carrer amb el cotxe es parava a insultar-nos cridant-nos «fills de puta» o pallassos i després seguia.

Davant la jutge, els policies afirmen que se sentien desprotegits pels Mossos. «Eren quatre o cinc policies catalans davant de mil persones... Poc podien evitar. No se'ns recolzava amb mesures de seguretat», denuncien. A més, expliquen en les declaracions que el programa 8 al dia ha accedit, que durant una de les mobilitzacions es van haver d'atrinxerar en laentreplantade l'hotel, on es van vestir amb tota laequipaciónde defensa perquè temien que els manifestants entressin a l'interior. Des d'allí, diuen, sentien com copejaven els cristalls de forma violenta. Reconeixen que van sofrir per la seva integritat física. «Amb els mitjans que teníem a la nostra disposició, teníem les de perdre» apunten.

El dispositiu desplegat a Reus per l'operació Copèrnic ho formaven un centenar de policies, la majoria de Sevilla, que s'allotjaven a l'Hotel Gaudí. Alguns agents eren de la Brigada d'Informació, uns altres de la Judicial i també hi havia membres de lesUIP, els antidisturbis. La seva estada va ser més o menys plàcida fins a l'1 d'octubre.

tracking