Diari Més

El govern espanyol prohibeix la reunió de Torrent amb Puigdemont i els diputats a la seu de la Generalitat de Brussel·les

La trobada se celebrarà en una altra ubicació de la capital europea

Imatge del número dos d'ERC per Girona, Roger Torrent, en una imatge d''arxiu.

ERC proposa que Roger Torrent sigui el president del ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha prohibit que la reunió entre el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i Carles Puigdemont, candidat proposat perquè sigui investit president de la Generalitat, i la posterior trobada amb els quatre consellers que es troben a Brussel·les se celebri a la seu de la Generalitat a la capital europea. La trobada amb Puigdemont estava prevista per a les onze del matí i una hora més tard Torrent s'havia de reunir amb Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí. El portaveu de Carles Puigdemont, Joan Maria Piqué, ha explicat en declaracions als mitjans que el president del Parlament ha buscat un lloc alternatiu per celebrar la trobada.

Segons Piqué, «no hi ha cap motiu» per impedir la trobada entre Puigdemont i Torrent a la seu de la Generalitat i ha recordat al govern espanyol que la reunió és en territori belga i no espanyol. En aquest sentit, ha avançat que estudiaran totes «les implicacions legals» que pugui tenir aquesta decisió.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha aterrat aquest dimecres a primera hora a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont, el mateix dia en què s'ha fet públic que la sessió d'investidura serà dimarts que ve.

Precisament, aquest dimarts, des de Copenhaguen, el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat va tornar a manifestar la seva voluntat de ser al Parlament per ser investit i va fer una crida, especialment a les autoritats espanyoles, a fer possible el seu retorn amb «seguretat i tranquil·litat», és a dir, sense risc de detenció deixant així obertes totes les possibilitats.

tracking