Diari Més

Sáenz de Santamaría demana a Puigdemont que «deixi de donar espectacles» i «d'anar fent el ridícul pel món»

La vicepresidenta del govern espanyol diu que l'actitud del president destituït és «vergonyant»

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al Consell de MInistres.

Santamaría: «Tenir un DNI espanyol i ser de la UE els permet estar allà manifestant-se» a Brussel·lesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat a Carles Puigdemont que «deixi de donar» i «d'anar fent el ridícul pel món». La número 2 de Rajoy ha llençat un altre missatge al president destituït: que abandoni els intents de ser investit. «No té cap possibilitat de seguir en aquesta dinàmica», apunta, alhora que l'insta a deixar-se de «personalismes». «La política és un projecte del conjunt i no d'un de sol per més disposat que estigui a anar fent el ridícul pel món», ha manifestat. Sáenz de Santamaría encara ha afegit més qualificatius i ha dit que l'actitud de Puigdemont és «vergonyant» per a aquells que es prenen la política «seriosament». Segons la vicepresidenta, cal que els partits es posin d'acord per crear un Govern que «torni a la normalitat institucional i econòmica, a la pau social i a restituir la convivència entre catalans».

Després que Puigdemont hagi renunciat a delegar el seu vot en la sessió d'investidura i que hagi estat a Dinamarca tot i el risc de ser detingut, la número 2 de Rajoy ha carregat durament contra el president destituït i líder de Junts per Catalunya. Per a Sáenz de Santamaría, no existeix «cap possibilitat» que Puigdemont sigui investit i, per tant, li demana que faci un pas al costat.

«És com si jo pretengués ser presidenta des del Carib, no té cap possibilitat de seguir i li demano que deixi de donar espectacles perquè per als que ens prenem la política seriosament és vergonyant», ha declarat.

Segons la vicepresidenta, la «debilitat» de Puigdemont cada cop és més evident pel fet que s'ha adonat –segons afirma- de la «gran fortalesa dels poders de l'Estat». Apunta que els cossos i forces de seguretat estan constantment en contacte amb la Fiscalia i l'administració de justícia per subministrar tota la informació que tenen sobre ell.

A més, insisteix en què el procés «no ha arribat enlloc» i acusa les forces independentistes de portar la societat «a un dels processos més dolorosos per a l'economia però, sobretot, per als ciutadans».

tracking