Diari Més

Ciència

Cau un meteorit a Detroit i provoca un sisme d'intensitat 2 en l'escala de Richter

Abans que es confirmés que fos un meteorit, desenes de ciutadans van compartir a les xarxes socials vídeos del succés

Imatge del moment en el qual el meteorit va il·luminar el cel de Detroit.

Cau un meteorit a Detroit i provoca un sisme d'intensitat 2 en l'escala de RichterTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) ha confirmat la caiguda, aquest dimecres, d'un meteorit als afores de Detroit, Michigan, que va provocar un petit tremolor d'intensitat 2 en l'escala de Richter. El succés es va registrar a les 20.09horalocal.

L'USGSva confirmar que l'origen del sisme va ser la caiguda d'un meteorit que «es va veure i va sentir» a l'àrea de Detroit. La «ubicació aproximada» de la caiguda del meteorit va ser de vuit quilòmetres al sud-oest deNewHaven, localitat d'uns 4.600 habitants situada als afores de Detroit i propera al llac St.Clairi a la frontera amb el Canadà.

Abans que l'USGSconfirmés la caiguda del meteorit, desenes de ciutadans van compartir a les xarxes socials vídeos del fenomen en les quals s'aprecia un esclat de llum seguit d'una aparent explosió. Arran d'aquests enregistraments, el Servei Meteorològic Nacional (NWS, per les seves sigles en anglès) va alertar que el «centelleig i el baluern» no corresponien a un llampec ni a un tro i ja va avançar que semblava que fos un meteor.

tracking