Diari Més

Actualitat

Una enquesta de El País dóna la majoria a Cs en unes eleccions espanyoles

La formació d'Albert Rivera aconseguiria un total de 27,1% dels vots

Albert Rivera i Inés Arrimadas a la manifestació de SCC.

Rivera assegura que Puigdemont viu «en una realitat paral·lela» i crida a fer-lo fora el 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadanos seria el partit més votat si es produïssin ara unes eleccions generals a Espanya segons publica avui EL PAÍS després de conèixer els resultats d'una enquesta elaborada per Metroscopia per aquest mitjà.

En concret, estimen que la formació d'Albert Rivera aconseguiria un total de27,1% dels vots enfront d'un Partit Popular que passaria a ocupar la segona posició amb un suport del 23,2%. El PSOE se situaria a menys de dos punts de distància, amb un 21,6% d'estimació de vot, però hauria de conformar-se amb una tercera posició. Podemos nomes aconseguiria un 15,1% de l'electorat.

Ciutadanos aconsegueix, segons l'enquesta, ser el més votat en la majoria dels nuclis urbans i el que més suport obté en tots els trams d'edat i situació econòmica. La formació taronja aconsegueix treure vots a la resta dels partits, però en especial del PP per davant de ex-votants del PSOE o de Podemos. En aquest sentit, El País apunta que la suma del centre dreta supera a la de les forces d'esquerres en uns 14 punts, i «trenca així el convencionalisme acceptat durant anys que a Espanya era majoria l'electorat de centre esquerra».

La capçalera explica que «té molt a veure el gran èxit aconseguit en les eleccions autonòmiques catalanes del 21-D per Inés Arrimadas, la candidata de Ciutadans. El desafiament secessionista ha monopolitzat el debat polític espanyol de l'últim any i ha instal·lat en la societat la sensació de que es tractava del desafiament més greu al que feia front la democràcia espanyola en les últimes dècades».

tracking