Diari Més

Seguretat

Fugir, el consell bàsic que el Ministeri de l'Interior dóna davant un atemptat terrorista

El ministre Zoido ha presentat un vídeo amb instruccions a seguir en cas de trobar-se en mig d'un atemptat i ha recordat que cal alertar la policia d'individus o grups que incitin a l'odi

Una imatge del vídeo amb consells en cas d'atac terrorista.

Fugir, el consell bàsic que el Ministeri de l'Interior dóna davant un atemptat terrorista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Allunyar-se del focus de perill el més aviat possible i no parar a recollir objectes ni pertinences. Fugir és la primera de les recomanacions davant un atemptat terrorista yihadista, d'acord amb el llistat de consells que el Ministeri de l'Interior ha fet públics davant la possibilitat que es produeixi un atac terrorista aprofitant les aglomeracions d'aquestes dates nadalenques.

«No es tiri al terra fingint haver estat abatut», perquè els terroristes poden seguir disparant, com ja ha passat en altres atemptats. En el cas de no poder escapar, Interior recomana amagar-se i silenciar el mòbil per no ser descobert pels terroristes, i buscar un lloc protegit i resistent a trets.

Els consells també indiquen que, si es pot, cal alertar des del mòbil a la policia i posa com a una bona opció l'aplicació AlertCorps, doncs amb una pulsació transmet l'avís directament a les forces de seguretat, que podran localitzar el lloc immediatament.

Quan arribi la policia al lloc dels fets cal no fer moviments bruscos i alçar les mans per evitar confusions.

Aquestes són algunes de les recomanacions llançades aquest dilluns a Madrid pel ministre de l'Interior, Juan IgnacioZoido, davant l'amenaça terrorista existent a tot l'Estat, que es troba en alerta terrorista de nivell 4 sobre 5.

El ministre ha presentat un vídeo amb una animació que explica les recomanacions per saber què fer davant un atemptat i ha recordat la importància d'alertar a la policia en cas de tenir alguna sospita d'individus o organitzacions que incitin a l'odi o tractin de fer captacions de persones.

tracking