Diari Més

Judicial

Es fa una analítica i acaba amb una incapacitat permanent

A causa de «tècniques defectuoses» la noia va haver de ser intervinguda quirúrgicament dues vegades i ha patit danys importants de mobilitat al braç

Imatge del mèdic de Perillo, a Oleiros, Galícia.

Es fa una analítica i acaba amb una incapacitat permanentGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una administrativa de 29 anys va anar el 28 d'agost de 2006 al centre mèdic dePerillo, a Oleiros, Galícia per fer-se una anàlisi de sang. Es tracta d'un procediment molt senzill, però a causa de «tècniques defectuoses» la noia va haver de ser intervinguda quirúrgicament dues vegades, i ha patit danys importants de mobilitat al braç, l'espatlla i el colze dret, forts dolors i un trastorn d'ansietat depressiu.

El Tribunal Superior de Justícia gallec ha condemnat a laXunta(de qui depèn el servei de salut gallec) a abonar una indemnització de 110.000 euros a la noia.

La demandant va acudir al centre per una analítica. La infermera li va introduir l'agulla al braç dret, com que no li va treure sang suficient va remoure l'agulla dins la pell. Una hora després, el braç de la pacient presentava una important inflamació, hipersensibilitat, dolor intens i falta de mobilitat. La noia, preocupada per l'estat del seu braç, va trucar al centre mèdic per parlar amb la infermera que la va atendre, però aquesta li va dir que no es preocupés que tot era normal.

La noia de 29 anys es va tornar a personar el centre i després de diverses revisions, la seva doctora li va estendre la baixa per incapacitat temporal. L'any 2007 va ser operada a l'HospitalUniversitariode ACoruñaper treure-li la pressió del nervi del colze, després va ser operada per un cirurgià plàstic a causa de la cicatriu de la primera intervenció.

L'afectada va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial alSergas (Servei Gallec de Salut) l'any 2009. Davant el silenci administratiu per part delSergas, va acudir als Jutjats el març de 2017, on van desestimar la demanda. Finalment, la pacient va apel·lar al Tribunal Superior de Justícia que va revocar la sentència del Jutjat.

Després de diversos informes mèdics on es va provar la mala praxi i la «falta de cura en l'assistència sanitària i a l'ús de tècniques defectuoses», la jove ha estat declarada amb incapacitat permanent.

tracking