Diari Més

Consum

Una llei impedeix donar a conèixer un estudi sobre la toxicitat dels calendaris d'Advents

La OCU analitza la presència d'olis minerals tòxics en cinc marques d'aquest producte nadalenc

El calendari d'Advent que és ven a un supermercat nacional.

Una llei impedeix publicar de manera immediata els resultats d'un estudi sobre la perillositat dels calendaris d'AdventsOCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari d'Advent és un dels productes tradicionals d'aquestes dates. Molts nens esperen l'arribada del Pare Noel o dels Reis Mags menjant les xocolatines diàries d'aquests calendaris.L'Organizaciónde ConsumidoresyUsuarios (OCU) va analitzar recentment el risc d'aquests calendaris per unapossiblecontaminació d'olis minerals. Adiferènciade la resta d'Europa on els resultats es van publicarimmediatament, aquest estudi no va poder veure la llum fins alpassat 13 de desembre quan molts nens ja tenien aquest producte a la seva llar.

L'organitzacióde Consumidors denuncia que ha hagut d'esperar 15 dies per poder fer pública aquesta informació iaccessibleal consumidor adiferènciad'altres països on s'ha fet de manera immediata donant la possibilitat al consumidor de triar.

L'OCUapunta que «va en contra del dret a la informació dels consumidors que obren el seu calendari d'Advent sense poder conèixer els resultats de la nostra anàlisi, a diferència del que succeeix en altres països» i afegeixen que« a l'OCUlamentem que aquesta norma ens impedeixiinformar elsconsumidors amb la celeritat que mereixen»

El MOSH i MOAH amb presència a la xocolata

En particular són dos olis procedents delpetroli:elMOSHiMOAHqueestanvinculats a substàncies carcinògenes. Aquesta contaminació probablement es deu al fet que el producte entra en contacte amb les tintes dels envasos de paper ocartóreciclats.OCUjuntament amb les Organitzacions de Consumidors de Portugal, Itàlia, i Bèlgica, van realitzar un estudi per verificar la presència d'aquest tipus d'olis minerals,MOSHiMOAH, en 20 calendaris d'advent (cinc de cada país).

A Espanya, es van analitzar els calendaris de Mercadona,Aldi,Lidl, Dia i Carrefour. Afortunadament, els resultats apunten que tots els calendaris són aptes pel consum i lapresènciad'aquests olis no supera el límit de seguretat.

Tot i que per exemple a Itàlia,l'anàlisia Itàlia es va trobar un calendari amb un índex superior al considerat com a seguretat alimentària. En aquest país no existeix una normativa que obliga a esperar 15 dies per informar al consumidor i es va poder conèixer de manera immediata, a diferència del que succeix a Espanya.

tracking