Diari Més

Els Mossos entren a Salut i Justícia per retirar llaços grocs i cartells polítics

Alguns treballadors van criticar els agents per identificar els números dels despatxos on hi havia aquesta simbologia

El Departament de Justícia, en una imatge d'arxiu.

Els Mossos entren a Salut i Justícia per retirar llaços grocs i cartells políticsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d’Esquadra van entrar durant aquest dimecres almenys als departaments de Salut i Justícia de la Generalitat de Catalunya per demanar la retirada de simbologia política com ara llaços grocs o cartells a favor de la llibertat dels «presos polítics». Arran dels requeriments de la Junta Electoral, la policia catalana es va dirigir físicament a les seus d’aquests departaments i va instar els diversos funcionaris i treballadors públics que fossin els mateixos empleats els que retiressin la simbologia.

Queixes per l’actuació

Alguns treballadors públics es van queixar a les xarxes socials, com ara a Twitter, que els agents s’haguessin apuntat els números dels despatxos que mostraven les pancartes o llaços.

Segons van explicar fonts dels Mossos a l’ACN, la policia catalana estava complint amb una notificació general de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeix exhibir a l’exterior dels edificis públics o a les zones d’accés lliure per la ciutadania qualsevol símbol que pugui malmetre la neutralitat de l’administració pública, sigui la que sigui. Per aquest motiu, en els darrers dies, s’han hagut de retirar en diversos punts de Catalunya els llaços grocs o pancartes on es podien llegir consignes com ara «llibertat presos polítics» o «democràcia».

Per això, els Mossos han actuat cada cop que han rebut una denúncia d’algun partit, entitat o particular, així com de la Junta Electoral, però també ho han fet d’ofici quan alguna patrulla ha vist els cartells o llaços directament.

Quan van als departaments o a l’Institut Català del Sòl (Incasòl), com van fer aquest dimarts, els agents insten als responsables de l’edifici i als seus treballadors a retirar la simbologia política per ordre de la JEC. En tots els casos aixequen una acta sobre el tipus de simbologia i la seva ubicació, així com la resposta dels treballadors. En cap cas retiren directament la simbologia ni se l’enduen, han assegurat fonts dels Mossos.

tracking