Diari Més

El govern d'Aragó denuncia que falta una de les 44 peces de Sixena i que algunes estan «molt deteriorades»

La consellera de Cultura avisa que alguna obra serà difícil de recuperar i creu que això «deixa en evidència la tasca de Catalunya»

Membres de la plataforma Sijena Sí ballant a l'espera de l'arribada de les obres al monestir de Sixena procedents del Museu de Lleida.

Comencen a carregar les 44 obres d'art en litigi per traslladar-les a SixenaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Educació, Cultura i Esport d'Aragó, la socialista Mayte Pérez, ha denunciat que falta una de les 44 peces que s'havien de traslladar a Sixena i que algunes estan «molt deteriorades», fins al punt que ha admès que en algun cas concret la peça serà «difícil de recuperar». Al seu parer, això «deixa en evidència la tasca de Catalunya» després que s'hagin sembrat dubtes sobre la professionalitat, ha dit, dels tècnics aragonesos. Pérez ha explicat que la peça «extraviada» és una tela del segle XVIII, i ha advertit que demanaran les explicacions pertinents, tot i que ha recordat que també van faltar dues obres en el trasllat que es va fer des del MNAC fa uns mesos. La consellera també ha aprofitat per titllar de «provocació» que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, hagi dit que l'operació s'ha produït «amb normalitat».

tracking