Diari Més

L'Equador demana a Julian Assange que deixi de parlar de Catalunya

Li recorda en un comunicat que ha d'evitar fer declaracions que puguin perjudicar les relacions internacionals del país que l'acull com asilat

Imatge d'arxiu d'Assange al balcó de l'ambaixada de l'Equador a Londres.

L'Equador demana a Julian Assange que deixi de parlar de CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l'Equadorli ha reclamat aquest dimecres aJulianAssange, fundador deWikileaks,JulianAssange, que es manté refugiat a l'ambaixadaequatorianade Londres, que deixi de realitzar declaracions a favor de la independència de Catalunya.

L'Equador, que acullAssangecom aasilatdes del juny de 2012, li recorda que té «l'obligació» de no realitzar declaracions que puguin perjudicar les relacions internacionals del país, referint-se en concret a les repetides manifestacions de suport al procéssobiranistacatalà.

En un comunicat, el Ministeri d'Afers Exteriors de l'Equadors'ha desmarcat de les declaracions i postulats d'Assangesobre Catalunya i ha indicat que es tracta dedeclaracionsque no «representen la posició del'Estatequatorià». El document afegia que el país reitera la seva defensa del «respecte a la integritat territorial,sobiraniai independència dels Estats», així com del dret de tots elspaïsosde resoldre les seves diferències «senseingerènciesd'estrangers».

tracking