Diari Més

Eurodiputats de tots els grups polítics denuncien com «inacceptable»que Espanya tingui «presos polítics»

El popular Franc Bogovic reclama una solució «política, i no la presó», la socialista Ana Gomes diu que és «una vergonya» tancar els consellers i el liberal Petras Austrevicus demana la fi de les «amenaces i els empresonaments»

El ple del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu

Eurodiputats de tots els grups polítics denuncien com «inacceptable»que Espanya tingui «presos polítics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i set consellers més, així com el dels activistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, és «inacceptable». Així s'han expressat eurodiputats de tots els grups polítics al Parlament Europeu en declaracions a l'ACN, en les quals també han reclamat solucions «polítiques» al conflicte. «No és acceptable que líders polítics estiguin a la presó», assegura l'exministre d'Agricultura d'Eslovènia i eurodiputat del PP europeu, Franc Bogovic. «La solució s'ha de trobar en l'espai polític, i no a la presó», afirma, recordant que Junqueras i els set consellers van prendre «accions polítiques» i que la campanya del 21-D «no serà normal» si segueixen tancats. «Em sembla una desgràcia per Espanya que això hagi sigut necessari», lamenta l'eurodiputada socialista de Portugal Ana Gomes. «Espero que siguin alliberats aviat», afirma.

L'empresonament dels consellers i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural no s'ha pogut debatre formalment a l'Eurocambra pel vet de populars i socialistes, però fins i tot a les files d'aquests dos grans partits hi ha eurodiputats que condemnen la decisió de la justícia espanyola i reclamen a l'Estat una nova estratègia.

tracking