Diari Més

Un Da Vinci es converteix en l'obra més cara mai subhastada

Un comprador desconegut va pagar 450,3 milions de dòlars per la que és l'única obra de l'autor italià que està en mans privades

'Salvator Mundi' el quadre de Leonardo Da Vinci, exposat poc abans de la subhasta.

Un Da Vinci es converteix en l'obra més cara mai subhastadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casaChristie'sva subhastar aquest dimecres per 450,3 milions de dòlars un quadre pintat per Leonardo Da Vinci fa cinc segles, 'SalvatorMundi', l'única obra de l'artista italià que es manté en mans privades.

El quadre, que va arribar a formar part de la col·lecció de Carles I d'Anglaterra (1600-1649), havia acabat en poder d'un multimilionari rus, que ho va comprar en 2013 per 127,5 milions de dòlars.

SegonsChristie's, el preu aconseguit representa un rècord mundial de qualsevol obra d'art subhastada fins ara. El preu de martell va ser de 400 milions de dòlars, i la resta (50,3 milions) suposa la prima que ha d'abonar el comprador.

La venda es va fer durant la subhasta d'art contemporani deChristie'sd'aquest dimecres a la nit, encara que s'havia introduït aquesta obra de Da Vinci fora del seu temps, tenint en compte la gran atracció que tenen les subhastes que es realitzen aquesta setmana a Nova York.

La licitació es va perllongar prop de vint minuts, un període molt llarg per als estàndards habituals. El preu inicial va ser de 70 milions de dòlars, però tres minuts després s'havien arribat ja als 200 milions.

Dos dels assistents a la subhasta van protagonitzar la part final de la licitació, i un d'ells la va adjudicar quan va elevar de 370 a 400 milions de dòlars la quantitat oferta, sempre com a preu de martell.

'SalvatorMundi' està considerat com elredescubrimientoartístic més important d'aquest segle. Va ser el 2011 quan, després d'un procés de restauració i anàlisi, els experts van buidar molts anys de dubtes en confirmar l'autoria de Da Vinci.

Al final de la subhasta només van quedar dos compradors i el preu final va ser de 450,3 milions d'euros.

Un Da Vinci es converteix en l'obra més cara mai subhastadaEFE

tracking