Diari Més

Societat

Dues dones expulsades d'un vol per parlar en català

El capità les va expulsar perquè una d'elles es va negar a parlar en castellà quan una hostessa li ho va exigir

Imatge d'arxiu d'un vol de la companyia Vueling.

Dues dones expulsades d'un vol per palar en catalàPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues dones van ser expulsades d’un vol de la companyia Vueling entre Barcelona i Menorca el dissabte passat a la tarda després d’haver-se adreçat en català a la tripulació, segons explica el diari VilaWeb.

Margarita Camps, de 72 anys, resident de Menorca, es disposava a tornar a casa des de Barcelona, on havia d'agafar el vol VY3716 de Vueling.Un cop asseguda dins de l’avió, una de les hostesses li va demanarque desés al compartiment superior una làmina de pintura que duia. «Sí, no es preocupi. No vull que me l’arruguin, després la posaré a dalt’, va respondre-li Camps, que no volia que altres passatgers hi posessin maletes a sobre. «Vostè m’ha de contestar en castellà, o és que no el parla?», va contestar-li l’hostessa en castellà.

Una de les noies que passava pel passadís de l’avió va sortir en defensa de la menorquina dient a la hostessa que li havia perdut el respecte a la clienta, i que havia d'entendre el català perque estaven fent un vol de Barcelona a Menorca. Després d’aquest intercanvi de frases, una altra hostessa els va dir que el capità volia parlar amb elles.

Totes dues van sortir a la plataforma d’accés de l’avió i el capità, acompanyat per una parella de la guàrdia civil, els va dir que havien faltat el respecte a l’hostessa i que no volarien. «Perdoni? Jo només he parlat en la meva llengua, no he faltat al respecte», els va dir Camps. Tot i així, el capità els va dir que no tenien res a dir i que la decisió era ferma. Després d’això els agents els van demanar els carnets d’identitat.

Un cop expulsades, les dues van anar a les taquilles de Vueling a fer una reclamació i a comprar bitllets pel vol de l’endemà, però tampoc no van poder, ja que Vueling havia prohibit vendre'ls a elles els billets, segons explica Camps. Davant d'aquesta situació, les dues expulsades van comprar els bitllets des del telèfon mòbil, però sense cap seguretat que l’endemà poguessin agafar l’avió.

Finalment la menorquina va poder arribar a casa seva, però ara pateix per si Vueling la veta de manera definitiva.

tracking