Diari Més

Ciència

Troben un exoplaneta on hi «neva protector solar»

El Kepler-13AB està situat a 1.730 anys llum del nostre planeta i té un comportament similar a la Lluna

Recreació del Kepler-13AB

Troben un exoplaneta on hi «neva protector solar»NASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telescopi Hubble de laNasaha realitzat una troballa sorprenent: un planeta calent aliè al nostre sistema solar en el qual «neva protector solar». Així ho han descrit els astrònoms encarregats de l'estudi d'aquest nou planeta, en el qual la gravetat fa que el diòxid de titani es precipiti al sòl, igual que la neu.

El Kepler-13ABestà situat a 1.730 anys llum del nostre planeta i té un comportament similar a la Lluna, sempre mostra la mateixa cara, i a la zona del planeta on la nit és permanent, és on es produeix aquest fenomen. L'acudit fàcil dels astrònoms davant aquest descobriment és obvi: Kepler-13AB, un dels planetes més calents que coneixem, ofereix crema solar gratuïta només a la zona on sempre és de nit.

Aquest tipus de precipitació és molt peculiar, de fet, és la primera vegada que s'ha detectat. Aquest exoplaneta presenta altres peculiaritats, per exemple, en comptes de registrar temperatures més baixes en localitzacions de major altitud, com esperaven els astrònoms, l'òxid de titani que absorbeix la llum del Kepler-13ABcausa l'efecte contrari. Aquesta observació pot ajudar a la interpretació dels processos atmosfèrics en planetes susceptibles de contenir vida.

tracking