Diari Més

Hàbits saludables

Per què el teu fill no hauria de berenar sol

Durant la infància el berenar adquireix especial rellevància

Un berenar saludable amb productes làctics, fruita i cereals.

Per què el teu fill no hauria de berenar solCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El berenar éssummamentimportant durant la infantesa. L'aparell digestiu s'està desenvolupant amb la qual cosa el seu organisme no està preparat per passar moltes hores sense menjar. En les etapes de creixement és summament important que l'alimentació sigui equilibrada i que el berenar aporti els elements nutricionals necessaris per cobrir les seves necessitats.

Tanmateix, elberenar, igual que la resta d' àpats és recomanable que es faci acompanyat dels pares o d'un adult. Recollim algunsdels puntsque recull un estudi elaborat perAldeasInfantilesSOS i ElCaserío.

- Menjar en família, més saludable. La presència d'un adult durant el menjar és sempre recomanable. El motiu és queajuda al fet quemengin de manera més adequada guiant als més petits, i sempre que els pares siguin conscients, fent que mengin de manera més pausada i afavorint la sensació de sacietat i autocontrol en relació al menjar.

- Si el nen prepara el berenar ambels seus parespromovem que es potencien en gran manera la seva psicomotricitat, ja que aquest tipus d'activitats ajuden al fet que prenguin control del seu cos, aprenent a usar les mans amb major precisió.

- Els pares poden motivarqueel berenar deixi de ser sedentari. Alguns estudis apunten que latendènciaés berenar veient la televisió o jugant amb elements electrònics. Els pares poden fer que el berenar sigui unmomentper gaudir de manera activa,incloent-hi-lo en activitats a l'aire lliure i activitats durant aquesta estona, perquè es mostrin actius.

- Millora de la comunicació. El berenar pot convertir-se en un moment en el qual compartir en família allò que s'ha fet durant el dia. Fer que els nens expliquin què han fet en el col·legi o planificar al costat d'ells el cap de setmana, ajuda en el desenvolupament del seu vocabulari.

- El berenar pot reforçar vincles familiars, ajudant al fet que, d'adults, els joves recordin aquestes experiències positives aplicant-les al seu torn en els seus propis fills.

- Imitació de l'estil de vida. Els petits aprenen per imitació i, si els pares s'alimenten correctament i berenen al costat dels petits de la casa, aquests assumiran aquesta mateixa forma de menjar, fent que de grans sàpiguen triar millor els seus plats.

La infància és un període clau per adquirir i consolidar hàbits alimentaris correctes i saludables, per aquest motiu, el berenar ha de ser equilibrada. Dotar als petits de nutrients i hàbits correctes ajudarà al fet que creixin amb la millor salut. El berenar ha de ser equilibrat. Enpresènciad'un adult, es pot evitar alguns hàbits poc saludables com permetre que el nen ompli el seu estòmac amb patates fregides,brioixeria industrial i altres dolços de manera habitual o que substitueixi els sucs naturals per begudes gasoses.

tracking