Diari Més

Successos

Un any de presó per una anciana que va provocar un accident mortal conduint contra direcció


L'acusada, que actualment té 85 anys, haurà de fer front a una multa de 960 euros i a la pèrdua del carnet de conduir

Un tram de la carretera C-16 al seu pas per Casserres (Berguedà), on hi va haver l'accident mortal el 2015.

Un any de presó per una anciana que va provocar un accident mortal conduint contra direccióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Penal 1 de Manresa ha condemnat a un any de presó una conductora de 85 anys que, l'agost del 2015, va provocar un accident mortal quan circulava en direcció contrària per l'autovia C-16, la carretera que uneix Barcelona amb la Cerdanya. Concretament, l'accident va tenir lloc a Casserres (Berguedà) quan, segons l'escrit del fiscal, la dona –que solia fer el trajecte Casserres-Gironella per la carretera antiga- va haver d'agafar l'autovia perquè l'altra estava tallada. Segons l'escrit del fiscal, la conductora, «totalment despitada», es va incorporar en sentit contrari per un carril de sortida de l'autovia i, després, va circular durant 700 metres pel carril d'acceleració. D'aquesta manera, un vehicle que circulava correctament per la via en sentit Barcelona i estava avançant altres cotxes, no va poder fer res per evitar l'accident i va tenir lloc una col·lisió «molt violenta» amb el resultat d'una persona morta i dues de ferides, entre elles la mateixa acusada.

La dona, que evitarà entrar a presó perquè no té antecedents penals, també haurà de fer front a una multa de 960 euros i a la pèrdua del carnet de conduir.

La dona ha estat acusada d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, i un delicte de lesions també per imprudència greu. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord de conformitat pel qual el ministeri fiscal li ha rebaixat de dos a un any la petició de presó. L'acord també inclou la retirada de carnet durant un període de tres anys que, segons la legislació vigent, significa la pèrdua del permís. Per altra banda, pel delicte de lesions, la dona ha estat condemnada a pagar una multa de 960 euros i a la retirada del carnet de conduir durant un any i mig.

tracking