Diari Més

Rivera assegura que ha pactat amb Rajoy que les eleccions siguin el 28 de gener

Afirma que han de ser «quant abans millor» i que no cal esgotar el termini dels sis mesos d'afectació del 155

Albert Rivera durant la intervenció al Congrés, aquest 11 d'octubre.

Rivera: «Diàleg sí però entre demòcrates i compatriotes, no el podem fiar a una taula fosca o un mediador internacional»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Cs, Albert Rivera, ha afirmat que existeix un pacte amb el president espanyol, Mariano Rajoy, pel qual l'aplicació del 155 serviria per convocar eleccions a Catalunya el 28 de gener. A més, apunta que és la mateixa data acordada també amb el PSOE. «La data està posada i acordada amb Rajoy, així que tothom sap que seran el 28 de gener», ha dit en declaracions a La Sexta. Rivera apunta que l'aplicació del 155 s'ha fixat en un termini de sis mesos però que considera que les eleccions s'han de convocar «quant abans millor».

«La gestora que es designi a partir del 155 ha de garantir que es retorni a la democràcia i que hi hagi eleccions sense boicots, no es pot controlar una autonomia sine die per haver tingut un mal Govern», afegeix Rivera.

El líder de Cs considera que si Puigdemont convoca eleccions autonòmiques i s'absté de declarar la independència es pot aturar la tramitació del 155. El calendari estableix que el ple del Senat aprovarà divendres l'informe amb totes les mesures, un cop hagi passat per la comissió conjunta i s'hagin estudiat les possibles al·legacions.

Sobre la possibilitat que Puigdemont comparegui al Senat, Rivera afirma que no té «esperances» en el que pugui dir. «El problema no és quan vingui sinó la voluntat política amb la que vingui, si muntarà un número per dir que declararà la independència o si vol retornar a la legalitat, no tinc esperances en que rectifiqui i torni a comportar-se com un demòcrata», ha declarat.

tracking