Diari Més

Funcionaris europeus, 'tristos' per la resposta de la CE a la violència policial a Catalunya

140 treballadors de la UE reclamen a Juncker que condemni la violència de l'1-O i defensi els valors europeus

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, durant el discurs a Luxemburg aquest divendres.

Juncker diu que Brussel·les no pot fer mediació a Catalunya perquè només una part ho demanaComissió Europea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 140 treballadors de les institucions europees han enviat una carta al president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, per demanar-li que «denunciï la violència a Catalunya» i «expressi fermament la necessitat de respectar els drets fonamentals dels ciutadans».

En una carta, els treballadors europeus admeten que la setmana immediatament posterior a l'1-O va ser una de les «més tristes» que han vist mai a les seves oficines i que molts van estar «en xoc al veure les imatges de l'ús desproporcionat de la violència exercit per la policia espanyola contra ciutadans europeus que estaven, pacíficament, intentant expressar una opinió política». A més, lamenten que la CE, que «sempre ha denunciat qualsevol vulneració dels drets humans arreu del món» no ha «mostrat el mateix lideratge» de forma interna, amb Catalunya.

«Els nostres contactes professionals, amics i famílies ens han expressat sorpresa i decepció», asseguren els treballadors europeus a Juncker. «Com a europeus convençuts, ens sap greu escoltar això, i ens causa encara més dolor no tenia una resposta a donar-los», indiquen.

Els treballadors es defineixen com a «servidors lleials de la UE» i avisen que tot i tenir diferents opinions sobre quina hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya, tots comparteixen l'opinió que «els temes polítics s'han de resoldre pacíficament i democràticament». «Qualsevol intent de reprimir l'exercici dels drets polítics fonamentals a través de la violència és totalment inacceptable», afirmen.

En l'escrit, els signants de la carta recorden que en un moment en què la Unió Europea intenta recuperar «la confiança» dels ciutadans en el projecte europeu, és «més important que mai» que la CE denunciï la violència de l'1-O.

tracking