Diari Més

El ministre de Justícia considera que la resposta de Puigdemont «no respon al que se li va sol·licitar»

Rafael Català recorda que el president de la Generalitat té fins dijous per rectificar

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, durant la roda de premsa posterior a la sectorial de justícia.

El ministre de Justícia considera que la resposta de Puigdemont «no respon al que se li va sol·licitar»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que la resposta del Puigdemont al requeriment del govern espanyol «no respon al que se li va sol·licitar». Catalá recorda que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va demanar a Puigdemont que concretés si havia declarat o no la independència dimarts passat i ha avisat que el president de la Generalitat té fins dijous que ve per rectificar i explicar les mesures que adoptarà per recuperar «l'ordre constitucional i el compliment de les seves obligacions».

En una atenció als mitjans de comunicació, Catalá ha argumentat que estan pendents de l'anàlisi de la carta que han rebut de Puigdemont i de «les decisions que en conseqüència es poden adoptar». El ministre ha recordat que en al cas que Puigdemont no concretés clarament si havia declarat o no la independència, el president de la Generalitat disposava d'un segon termini, fins aquest dijous, després del primer termini, que s'acabava aquest dilluns a les deu del matí, per rectificar i explicar les mesures que adoptarà per recuperar «l'ordre constitucional i el compliment de les seves obligacions».

Catalá ha indicat que en les «pròximes hores» el govern espanyol donarà una resposta oficial a la carta de Puigdemont.

Puigdemont ha respost al requeriment del govern de Rajoy amb una carta on no explicita si s'ha declarat o no la independència però manté la suspensió de la declaració d’independència que va anunciar al seu discurs del Parlament del dia 10 d’octubre, i es dona dos mesos amb el president espanyol per «dialogar».

A més, el president reclama fixar de manera immediata una reunió bilateral amb Rajoy per «explorar els primers acords» entre els dos governs, i l’insta a «no deixar que la situació es deteriori més», a «reconèixer el problema i mirar-lo de cara» per solucionar-lo. El president aprofita també per demanar a l’Estat que aturi i reverteixi la «repressió contra el poble i el Govern de Catalunya».

tracking