Diari Més

Empreses

Bayer ven a BASF part del seu negoci per 5.900 milions d'euros en metàl·lic

BASF es compromet a mantenir tots els llocs de treball fixes amb les mateixes condicions fins, almenys, tres anys després del tancament de l'operació

Imatge aèria de la fàbrica de Bayer a Tarragona.

Bayer reclama un «marc estable» per poder mantenir la seva activitat a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup farmacèutic i químic alemanyBayervendrà al seu rivalBASFpart del seu negoci de fitosanitaris per 5.900 milions d'euros en metàl·lic, per evitar encavalcaments i poder finançar la compra del fabricant nord-americà de transgènicsMonsantoa principis del 2018.

Bayerha informat que la venda inclou el negoci deglufosinatod'amoni, un herbicida, i les activitats amb algunes llavors, que en tots dos casos van generar unes vendes de 1.300 milions d'euros en 2016. La venda depèn queBayeraconsegueixi tancar l'adquisició deMonsanto.BASFes compromet a mantenir tots els llocs de treballfixestransferits amb les mateixes condicions fins, almenys, tres anys després del tancament de l'operació. Els 1.800 llocs de treball que van ser traspassats es troben principalment als EUA, Alemanya, Brasil, Canadà i Bèlgica.

«Ho fem per tranquil·litzar possibles preocupacions reguladores amb l'objectiu de facilitar el tancament de la transacció ambMonsanto», ha assegurat el president deBayer,WernerBaumann. La venda de part del negoci de fitosanitaris aBASFtambé ha de ser aprovada per les autoritats de defensa de la competència.

Els herbicides queBayerven aBASFes comercialitzen amb les marquesLiberty, Prou iFinale. La venda inclou la tecnologiaLibertyLinkque fa que les llavors siguin resistents a l'herbicida, així com la seva investigació i desenvolupament.

El preu de 5.900 milions d'euros serà ajustat al tancament de l'operació al valor d'inventaris transferits aBASF.Bayervol comprarMonsantoper 66.000 milions de dòlars (uns 59.000 milions d'euros).

tracking