Diari Més

El debat sobre Catalunya al Congrés

Campuzano demana a Rajoy que aprofiti «l'oportunitat de diàleg» de Puigdemont i alerta que «pot ser l'última»

El portaveu del PDeCAT critica que el president no hagi demanat perdó als ferits i assegura que seria «un error majúscul» aplicar el 155

El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, al Congrés dels Diputats.

Campuzano demana a Rajoy que aprofiti «l'oportunitat de diàleg» de Puigdemont i alerta que «pot ser l'última»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha demanat a Rajoy que aprofiti «l'oportunitat de diàleg» llençada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la compareixença de dimarts al Parlament. «Pot ser és l'última que tinguem tots per arribar a una bona solució per a tothom», ha dit. Campuzano ha critica que en el seu discurs Rajoy no hagi dedicat ni una paraula als quasi 900 ferits de l'1-O, ha exigit la dimissió del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i la retirada dels reforços policials de Catalunya. «Es va voler castigar i humiliar a Catalunya, va ser una vergonya», ha manifestat. En aquest sentit, demana al govern espanyol que obri un diàleg «sense condicions» i que deixi de banda «discursos incendiaris». «Diuen que no els podem imposar propostes, i jo li dic que no ens poden impedir defensar-les», ha valorat Campuzano, que creu que l'1-O ha servit perquè els catalans «es guanyin el dret a decidir com a estat». També ha criticat que s'hagi iniciat la via del 155 i ha dit que aplicar-lo seria «un error majúscul».

Campuzano també ha trobat a faltar una condemna per part de Rajoy dels «les accions de l'extrema dreta, que està ressorgint».

tracking