Diari Més

Ultres agredeixen simpatitzants de la CUP a una manifestació a València

La mobilització independentista ha coincidit amb la tradicional marxa del 9 d’octubre

Manifestants intentant «rebentar» la marxa convocada per la Comissió 9 d'octubre a València.

Ultres agredeixen simpatitzants de la CUP a una manifestació a ValènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grups d’ultradreta s'han enfrontat aquest 9 d'octubre amb simpatitzants de la CUP i Arran, que s’havien donat cita a València coincidint amb el dia de la Comunitat i amb la tradicional marxa impulsada per la Comissió 9 d’octubre, integrada per partits de l’àmbit de l’esquerra i el nacionalisme, a València i que enguany portava el lema de «Sí al valencià».

Moments abans de l’inici de la marxa s'han viscut moments de tensió amb agressions a alguns dels manifestants. Centenars de persones, amb banderes espanyoles, senyeres i amb nombrosos càntics i insults, han ocupat el punt des d’on havia de sortir la marxa, sense que la policia hagués fet acte de presència en aquell moment.

Durant més de mitja hora el ultres i un grup de manifestants antifeixistes i independentistes han estat separats pel dispositiu policial, format també per unitats antidisturbi, que ha realitzat diverses càrregues davant les baralles protagonitzades per membres de tots dos bàndols.

Finalment, la capçalera de la manifestació ha poguy sortir, tot i que amb retard mentre aquest grup continuava retingut. Així mateix, la manifestació no ha acabat en el punt on tradicionalment ho fa, als peus de l’estàtua de Jaume I, a causa de l’ocupació d’aquest espai per la ultradreta.

tracking