Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Benifallet compra un immoble a la cooperativa fruitera per sanejar els comptes de l'entitat

El consistori adquireix el magatzem per gairebé 200.000 euros i el convertirà en un espai d'ús lúdic i esportiu

Imatge de l'immoble que adquireix el consistori.

L'Ajuntament de Benifallet compra un immoble a la cooperativa fruitera per sanejar els comptes de l'entitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Benifallet (Baix Ebre) i la junta directiva de la SAT (Societat Agrària de Transformació) Benifallet Fruits han signat l'acord de compra del magatzem de la cooperativa. L'operació permetrà donar solució a les dificultats econòmiques amb què es troba l'entitat i que va ser un dels motius que va motivar a la constitució de l'actual directiva. El magatzem es comprarà per 195.000 euros. El consistori ha avançat 50.000 euros de l'import i es pagarà la resta del pagament en el proper exercici.

L'immoble té 1.756 metres quadrats i està situat al centre mateix del municipi, a tocar del riu Ebre. Aquest edifici era de l'antiga cooperativa El Progrés, que es va fusionar amb la SAT el 2009. L'Ajuntament ha celebrat poder adquirir com a propietat municipal un equipament construït amb l'esforç de molta gent que es podrà destinar a usos lúdics i esportius.

L'Ajuntament de Benifallet ha informat a la Generalitat de l'operació, contemplada en el pla d'ajust per al període 2017-2027, perquè en doni la conformitat. La firma de l'acord es va produir després que el ple en donés el vistiplau, el 15 de setembre passat, en una sessió extraordinària on van votar a favor de la compra la Candidatura de Progrés i es va abstenir ERC.

L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, ha destacat que el sanejament dels comptes municipal ha permès l'operació. El 2015 el deute del consistori era d'uns 300.000 euros i es va tancar l'exercici passat amb 50.000 euros de romanent. Pedret ha defensat l'operació de compra com un exercici de «responsabilitat i d'obligació moral».

tracking