Diari Més

Puigdemont demana comparèixer dimarts al Parlament per «informar sobre la situació política actual»

La Mesa i la Junta de Portaveus es tornen a reunir aquest divendres a la tarda

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la reunió del Consell Executiu extraordinària del Govern.

Puigdemont garanteix que es farà l'1-O perquè hi ha «plans de contingència»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat comparèixer a petició pròpia al Parlament dimarts 10 d'octubre a la tarda. En l'escrit, Puigdemont afirma que vol comparèixer per «informar sobre la situació política actual». La sol·licitud de Puigdemont arriba després que aquest dijous el Tribunal Constitucional decidís suspendre cautelarment l'acord de la Mesa que va fixar per dilluns un ple sobre l'1-O amb la compareixença de Puigdemont, a petició de JxSí i la CUP, per «valorar els resultats del referèndum del dia 1 d’octubre i els seus efectes, d’acord amb l’article 4 de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació», una llei suspesa per l'alt tribunal. Just després de la suspensió cautelar del ple, CSQP va demanar que Puigdemont comparegués el mateix dilluns al Parlament sense especificar més. La Mesa i la Junta de Portaveus es reuniran aquest divendres a la tarda amb tots aquests elements sobre la taula.

La sol·licitud de Puigdemont a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, s'empara en l'article 169.1 del reglament del Parlament, que preveu que el cap de l'executiu s'expliqui al ple a petició pròpia, o si ho acorda la majoria.

Segons el reglament, el president de la Generalitat intervindrà sense límit de temps; a continuació els grups parlamentaris li repliquen per un temps màxim de deu minuts; el president els respon individualment o conjuntament sense limitació de temps; i els grups poden replicar per un temps de cinc minuts. Cada cop que el president contrerepliqui un grup, aquest grup tindrà el dret d'intervenir novament per un temps idèntic.

tracking